TAR SELVKRITIKK: Vegard Forren og Molde tapte 1-0 for Lillestrøm søndag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
TAR SELVKRITIKK: Vegard Forren og Molde tapte 1-0 for Lillestrøm søndag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Fotballandslaget

Forren skværet opp med Høgmo: - Jeg var litt korttenkt

Var kritisk til landslagsuttak.

Lillestrøm - Molde 1-0 (0-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Moldes midtstopper Vegard Forren var «sjokkert» over at Martin Linnes og Martin Ødegaard ble vraket i de forrige landskampene. Nå har han skværet opp med trener Per-Mathias Høgmo.

- Han ringte meg. Jeg var litt korttenkt, innrømmer Forren, som tar selvkritikk.

Søndag kveld tapte Molde 1-0 for Lillestrøm. Mandag reiser Forren med landslaget til Berlin. Der skal laget lade opp før skjebnekampen i VM-kvaliken mot Tsjekkia fredag.

Enkelte spekulasjoner har gått ut på at Høgmo ville straffe Forren for uttalelsene han kom med før kampene mot Aserbajdsjan og San Marino i forrige måned. Til Romsdals Budstikke stusset han over at Linnes og Ødegaard ikke ble tatt ut i troppen.

Uttalelsen skapte støy og ble tydelig mislikt av Høgmo. Forren var selv ikke med på grunn av skade. Nå er han tilbake.

- Vi har snakket om det og det er avklart. Vi er enige om at jeg må passe meg for hva jeg sier, forteller Forren i pressesonen på Åråsen.

- Blåst opp

- Uttalelsene ble blåst opp. De bruker å bli det. Det må jeg lære av. Det var unødvendig at det ble som det ble.

RINGTE FORREN: Per-Mathias Høgmo ønsker ikke spillere som buser ut med sine meninger i media. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
RINGTE FORREN: Per-Mathias Høgmo ønsker ikke spillere som buser ut med sine meninger i media. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Forren fortsetter:

- Vi er enige om at vi tenker over svarene vi gir. Vi må være nøye. Det er et lite mediekurs jeg kan lære av.

- Hvordan var tonen mellom dere?

- Han (Høgmo) forsto at dette var blitt blåst opp. Men samtidig hadde han forventet at jeg holdt tunga rett i munnen. Det var en veldig enkel kommentar og et enkelt svar. Jeg kunne spart meg for dette med tanke på at det dessverre var litt negativ stemning og skriverier rundt landslaget.

Han fortsetter:

- Jeg kan forstå at det var en sak som lett kunne blåses opp.

Samme mening

- Står du på det du sa?

- Ja, jeg synes Linnes fortjener å være i troppen. Det er min ærlige mening fortsatt. Og det ser ut som om Per-Mathias er enig med meg. Nå er han med igjen, påpeker Forren med et smil.

Midtstopperen la seg ned på Åråsen-gresset etter 25 minutter. Årsaken var en føling med en gammel skade. Men han melder seg klar til oppgjøret mot Tsjekkia.

- Jeg er i form igjen og håper jeg kan bidra positivt den neste uka. Jeg håper vi kan angripe kampen og få med tre poeng.

Han er Bosman-spiller fra januar og vet ikke om han fortetter i Molde. Både russiske og tyrkiske klubber har vist interesse, men Forren innrømmer at England frister mest. Han utelukker ikke at Championship kan være aktuelt.

- Jeg er åpen for alt. Men det er viktig at klubben viser interesse og ser på meg som en viktig spiller for laget, påpeker han.