SKJERPET SEG: Vegard Forren under fotballandslagets trening i Nikosia. Forren har muligheten til å bli et viktig kort for Norge nå, sånn har det ikke alltid sett ut.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKJERPET SEG: Vegard Forren under fotballandslagets trening i Nikosia. Forren har muligheten til å bli et viktig kort for Norge nå, sånn har det ikke alltid sett ut. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Forren tok seg sammen da han fikk en liten gutt

- Skjønte ikke hva det var å være tippeligaspiller.

LARNAKA (Dagbladet): Vegard Forrens ilddåp som Brede Hangelands stoppermakker i en viktig norsk landskamp ble stort sett møtt med applaus over hele linja.

Ikke bare framsto Molde-forsvareren trygg defensivt i tospann med kapteinen, han var også sist på ikke mindre enn tre store dødballsjanser i Sveits-feltet.

Fortsetter det sånn, har Drillo funnet en fullverdig arvtager for Kjetil Wæhler (selv om han ikke har gitt seg). Men det var ikke gitt at Forren skulle nå målet om landslagsspill.

Etter gjennombruddssesongen for Molde falt nemlig Forrens prestasjoner, og det tar han selv ansvaret for.

- Holdningene har aldri vært noe problem, jeg har alltid ønsket å spille fotball. Men jeg var en sjenert liten kar fra en liten bygd, som kanskje ikke skjønte helt hva det var å være tippeligaspiller med en gang, sier han.

- Jeg var vant til å jobbe på Rema 1000 i uka og ta meg en øl i helga. Så hadde jeg et godt førsteår, og det ble litt mye. Jeg forsto ikke at jeg hadde et ansvar når vi hadde en måneds ferie. Det var ikke så populært å komme tilbake fem kilo tyngre. Jeg lærte en god del etter det første året, forteller Forren.

Fikk sønn
Daværende Molde-trener Kjell Jonevret var med på å guide Forren i riktig retning, Ole Gunnar Solskjær og teamet hasn får æren for en del av det samme.

Men først og fremst innså 24-åringen selv hva som krevdes for å være toppspiller - og så ble han far.

- Man blir automatisk mer voksen med årene. Men jeg fikk også en liten gutt for to år siden som gjorde meg litt mer bevisst, sier Forren.

- Da forstår du at det ikke bare handler om deg selv lenger. Det er folk rundt deg, klubben, supportere. Og ikke minst familien, sier han.

Hangeland-skryt
Samtidig håpet han alltid på det han nå er på terskelen av å få oppleve: Å være et stabilt kort for Norge.

- Jeg trodde kanskje det skulle bli litt for lett den gangen, men etter hvert skjønner du at du må jobbe knallhardt hele veien. Da kommer sjansen til slutt, og nå har jeg fått den, sier Forren, som ble omtalt som en imponerende, kul type av kaptein Brede Hangeland etter Sveits-kampen.

- Han sa vel noe om at jeg var en rolig person også, jeg vet ikke hvor «kult» det er. Jeg er bare meg sjøl, en rolig og avslappet fyr. Men det er hyggelig å høre ham si det, sier Molde-stopperen.