SLÅR TILBAKE: Pål André Helland er ikke redd for å starte en ordkrig med kompisen og rivalen Vegard Forren.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Pål André Helland er ikke redd for å starte en ordkrig med kompisen og rivalen Vegard Forren. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Forren tror ikke RBK tar medalje. - Nå blir han enda mer mislikt i Trøndelag, mener Helland

Kompiser slenger med leppa.

MOLDE/TRONDHEIM (Dagbladet): Vegard Forren er født i Trondheim, men er en nøkkelspillerne for en av Rosenborgs største rivaler, Molde.

I et intervju med Dagbladet forteller landslagsstopperen at han ikke har tro på RBK i årets sesong, selv om trønderne har åpnet sesongen forrykende.

- Jeg tror Molde vinner foran Odd og Strømsgodset. Rosenborg har jeg egentlig ikke tro på. Jeg ser ikke på RBK som en av de største favorittene, forteller Forren.

- Jeg håper i tillegg at Vålerenga gjør det bra og at de kan gi oss kamp. De er jo egentlig Norges største klubb, sier Forren.

- Ikke invitert i mange bursdager Rosenborgs Pål André Helland synes Molde-stopperens utspill er tåpelige.

- Det er bare bullshit. Nå blir Vegard bare enda mer mislikt i Trøndelag, sier Helland til Dagbladet.

-  En trønder som spiller for Molde og sier slikt, legger ikke akkurat inn en god søknad for å bli invitert til mange bursdagsselskap i Trondheim, illustrer RBK-profilen på karakteristisk vis.

- Blir han invitert til din bursdag da?

- Ja, det blir han. Vi er tross alt gode venner, sier Helland.

Han og Forren vokste nemlig opp sammen i Kyrksæterøra og kjenner hverandre særdeles godt. Fortsatt har de mye kontakt, blant annet utnyttet de juleferien til å tilbringe mye tid sammen.

Vennskapelig mobbing Selv om Forren fremstod helt seriøs da han kom med sin RBK-spådom, tror Helland det hele bare var et forsøk på å være morsom.

- Det er vel et forsøk på humor, og personlig synes jeg det er ganske morsomt at han vil avskrive Rosenborg. Det er mye vennskapelig mobbing mellom oss, sier Helland.

- Vil du også avskrive Molde, for å slå tilbake?

- Nei, jeg er opptatt av å få rett med tippingen min. Derfor tipper jeg Rosenborg foran Molde, Odd og Strømsgodset, sier 25-åringen.

- God nok for landslaget Helland herjet i sesongoppkjøringen og scoret to mål mot AaFK i premieren, men pådro seg en strekkskade.

Nå er imidlertid den kreative kantspilleren skadefri igjen. Da er neppe en landslagsplass langt unna.

- Hvis serien hadde vært i gang før landskampen mot Kroatia, så tror jeg at jeg hadde vært med i troppen. Alle nordmenn som spiller fast på RBK, er automatisk landslagsaktuelle. Selv mener jeg at jeg er god nok for landslaget, sier Helland.

- Jeg tror jeg har en del å bidra med, både med mål og assist. Jeg kan bidra på dødballer, i én-mot-én-situasjoner og har en X-faktor som landslaget trenger, sier den tidligere Hødd-spilleren.

SKEPTISK: Vegard Forren tror ikke Rosenborg tar medalje i år.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKEPTISK: Vegard Forren tror ikke Rosenborg tar medalje i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer