Forren var RBK-supporter og hatet Molde: - Trodde de var ekle folk med langt hår og hårstrikk

Valgte mamma foran prøvespill med RBKs juniorlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Molde-profilen Vegard Forren har ikke alltid snakket like positivt om erkerivalen Rosenborg og uttalte tidligere i år at han ikke har tro på trønderne.

Da svarte barndomskompisen Pål André Helland at Forren bare blir mer og mer mislikt i Trøndelag. Samtidig tipset landslagsvingen om at Forren egentlig er Rosenborg-supporter.

- Jeg var ofte på Lerkendal som RBK-supporter da jeg var liten. Der må jeg være ærlig og innrømme det, avslører Forren overfor Dagbladet.

- Vegard var hardbarket RBK-supporter. Det er mye man kan bytte her i verden, men ikke fotballag, mener Helland.

Likevel har Forren til de grader byttet lag - og attpåtil til erkervialen. Det skjedde plutselig i 2007, som vi kommer tilbake til senere i saken.

- Mislikte Molde Men først må vi tilbake til 90-tallet, til da ungguttene Vegard Forren og Pål André Helland vokste opp sammen i Kyrksæterøra.

Begge elsket å trene, begge elsket fotball, begge elsket RBK, og begge mislikte erkerivalen Molde sterkt.

<strong>GLEDE:</strong> I 2013 slo Molde erkerivalen Rosenborg i cupfinalen. Bedre kunne ikke det smakt for trønderen Vegard Forren.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
GLEDE: I 2013 slo Molde erkerivalen Rosenborg i cupfinalen. Bedre kunne ikke det smakt for trønderen Vegard Forren. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

På Lerkendal så de Nils Arne Eggens mannskap skape utenkelige fotballmirakler. Da drømte de seg bort: En dag skulle de løpe utpå RBKs storstue.

- Molde var rivalen på den tiden. Vi ble opplært til å mislike romsdalinger. Jeg hørte at moldenserne hadde langt hår og hårstrikk, at de hadde stygg dialekt og var ekle folk. Jeg ble dratt med i det suget og trodde på det som ble sagt, forteller Forren.

- Det var naturlig med den oppveksten jeg hadde. Jeg drømte om å spille for RBK på Lerkendal da jeg gikk på kamp, men jeg fikk aldri den muligheten.

- Mislikt i Trøndelag I kveld blir guttedrømmen realisert når landslagsduoen springer utpå Lerkendal. Men der Helland tar på seg RBK-drakta, representerer Forren erkerivalen Molde.

-  En trønder som spiller for Molde, legger ikke akkurat inn en god søknad for å bli invitert til mange bursdagsselskap i Trondheim, illustrerer Helland.

Det er Molde-stopperen fullt klar over.

- Jeg tror nok RBK-supporterne er litt bitre over at jeg spiller i Molde. En trønder i Molde, er ikke bra. Det er nok en del som tenker at jeg er helt idiot som spiller her. Men jeg fikk aldri sjansen i RBK. Nå er jeg blitt veldig glad i Molde, forteller 27-åringen.

<strong>KOMPISER:</strong> Pål André Helland og Vegard Forren (t.v.) er gode venner utenfor banen, men sterke rivaler når de møtes for hver sin klubb i rivaloppgjøret mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KOMPISER: Pål André Helland og Vegard Forren (t.v.) er gode venner utenfor banen, men sterke rivaler når de møtes for hver sin klubb i rivaloppgjøret mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Molde ga meg et tilbud, og da gikk jeg for det. Det tror jeg de fleste trøndere hadde takket ja til.

- Trivdes best hos mor Når sant skal sies, fikk faktisk Forren et tilbud om å bli med RBKs juniorlag på treningsleir vinteren 2007.

- Jeg var ung, sjenert, hjemmekjær og trivdes best hjemme hos mor på den tiden. Jeg synes det var heftig nok å spille for KIL/Hemne da, avslører landslagsstopperen.

- Å spille for RBKs juniorlag var ikke så interessant. Litt senere det året kom Moldes førstelag på banen. Da måtte jeg bare gripe sjansen. Etter det har jeg vokst mye. Nå er jeg ikke så sjenert lenger.

Det er han definitivt ikke. På fotballbanen er Forren i dag en som går foran i krigen.

Tok feil Om RBK hadde vært på banen samtidig som Molde, hadde Forren blitt RBK-spiller. Men det skjedde aldri.

Senere i 2007 fikk han i stedet et tilbud fra Molde - laget han mislikte og folkeslaget han hadde hørt så mye stygt om.

- Så viste det seg at det er stikk motsatt av det fordommene sa. Jeg har aldri tatt så feil. Moldenserne er omtrent det motsatte av hva som ble sagt. De er hyggelige og ydmyke. Jeg lærte mye av det. Man skal ikke tro på alt man hører, konkluderer Forren.

- Da jeg gikk til Molde, snudde alt. Det var overraskende hvor raskt jeg sluttet å være RBK-supporter. Det skjedde automatisk. Jeg gikk fra å håpe at de vinner til å håpe at de taper. Nå er RBK det laget som det er gøyest å slå.

Utelukker ikke RBK To ganger har han signert for Molde. Først i 2007 og så etter oppholdet i Southampton i 2013.

- Har du fått tilbud fra RBK?

- Nei, kun det tilbudet om prøvespill med juniorlaget i 2007.

- Er det uaktuelt å spille for RBK?

- Man vet aldri hva som skjer i fotball og hvor man spiller i fremtiden. Jeg vil ikke avskrive noe. Jeg ønsker ikke å hisse opp trønderne og bli mislikt der.

- Pål var sutrete Det er i hvert fall en trønder som liker Forren, nemlig barndomskompisen Helland. Derfor var det svært hyggelig at de ble gjenforent som lagkamerater på landslaget til kampene mot Sverige og Aserbajdsjan.

- Pål er litt yngre enn meg, men vi spilte mye sammen før. Nå er kontakten bedre enn på lenge, siden vi er samlet på samme nivå og er på landslaget sammen, forteller Forren.

<strong>RIVAL:</strong> En gang drømte Vegard Forren om å spille for Rosenborg. I dag er RBK det laget han helst ønsker å slå. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RIVAL: En gang drømte Vegard Forren om å spille for Rosenborg. I dag er RBK det laget han helst ønsker å slå. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Vi merker at vi kobler raskt. Det er veldig moro. Kyrksæterøra er i ekstase over to spillere på landslaget. Det er godt gjort fra en så liten plass, forteller Forren.

Han vet hvordan han skal stoppe RBK-stjernen.

- Pål var hjemlig sutrete som liten, så vi må prøve å være tøff med han og kakke han på hælen. Når Pål er sur og grinete, spiller han ikke like bra, melder Molde-stopperen før kveldens storkamp på Lerkendal.

<strong>FORVANDLING:</strong> I 2007 gikk Vegard Forren plutselig fra å hate Molde til å elske både klubben og folket. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
FORVANDLING: I 2007 gikk Vegard Forren plutselig fra å hate Molde til å elske både klubben og folket. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer