Forrige gang fikk han betalt 100 millioner. Hauge kan smile etter denne TV-avtalen også

Forhandlet igjen.

KAN SMILE: Forretningsmann og tidligere fotballagent Rune Hauge, her foran Oslo tinghus i 2008, har nok en gang bistått som konsulent i forhandlinger om ny TV-avtale. Forrige gang fikk han en kompensasjon på astronomiske 100 millioner kroner.  Foto: Henning Lillegård /  Dagbladet
KAN SMILE: Forretningsmann og tidligere fotballagent Rune Hauge, her foran Oslo tinghus i 2008, har nok en gang bistått som konsulent i forhandlinger om ny TV-avtale. Forrige gang fikk han en kompensasjon på astronomiske 100 millioner kroner. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Som det ble kjent tidligere i dag er rettighetene for norsk fotball fra 2017 til 2022 solgt til Discovery Networks, i samarbeid VG for 2,4 milliarder kroner.

Mannen som har vært med på å forhandle fram avtalen på vegne av Norges fotballforbund, Norsk toppfotball og Fotball media er forretningsmannen Rune Hauge, slik Dagbladet skrev forrige uke.

Vestlendingen forteller Dagbladet i ettermiddag at han har bistått norsk fotball som konsulent i et års tid. Han er svært fornøyd med resultatet.

Regner med dårligere avtale - Denne gangen var det viktig å finne ut av årsaken til hvorfor ting ikke var så bra i norsk fotball. Det gikk med stort tap på TV. Cmore har stått med 150 milioner kroner i årlig tap. Hvis du tenker at fotballen har en årlig inntekt på 350 millioner fra TV-avtalen, og så trekker du fra 150 millioner, da virker det som om det er jævlig oppoverbakke, sier Hauge om situasjonen da han ble hyret inn som konsulent.

Han innrømmer at han trodde fotballen måtte akseptere en dårligere avtale enn resultatet på 2,4 milliarder over seks år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer