Forrige gang han kom til Chelsea utnevnte han seg selv til «The special one»

Hva sier han denne gangen?

FLERE SPESIELLE UTSAGN: Jose Mourinho er kjent for å si mye rart når han snakker med pressen. Da han ble presentert som Chelsea-manager i 2004 sa han selv at han var spesiell. Nå er han på vei tilbake til klubben. Foto:  EPA/KOTE RODRIGO / NTB Scanpix
FLERE SPESIELLE UTSAGN: Jose Mourinho er kjent for å si mye rart når han snakker med pressen. Da han ble presentert som Chelsea-manager i 2004 sa han selv at han var spesiell. Nå er han på vei tilbake til klubben. Foto: EPA/KOTE RODRIGO / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er stor grunn til å tro at José Mourinho blir presentert som Chelsea-manager om kort tid.

- I slutten av uken vil jeg være Chelsea-manager, har Mourinho uttalt til spansk tv.

The special one Mourinho var trener i klubben i perioden 2004-2007.

Da han ble presentert for første gang i juni 2004, lanserte han seg selv som «The special one» i sitt første møte med pressen.

- Jeg ønsker ikke å høres arrogant ut, men jeg er europeisk mester, og jeg tror jeg er spesiell, sa han den gangen.

Siden da har Mourinho ofte blitt omtalt som «the special one» i media, men har avvist at han har magiske evner.

Etter sin første kamp for Real Madrid, som endte 0-0 mot Mallorca, sa han følgende:

- Jeg er en trener, jeg er ikke Harry Potter. Han er magisk, men i virkeligheten finnes ikke magi. Magi er fiksjon og fotball er ekte.

Mye rart Mourinho har kommet med flere spesielle og morsomme uttalelser, til stor glede for fans og media.

Portugiseren forlot Chelsea i september 2007, etter at laget spilte 1-1 mot Rosenborg.

I forkant av kampen mot RBK kom Mourinho med noen utradisjonelle uttalelser, da han sammenlignet fotballspillere med egg, for å forklare hvordan spilleroverganger fungerer.

- Spillestilen er veldig viktig. Men det er omeletter og egg. Ingen egg, ingen omelett! Det avhenger av kvaliteten på eggene. I supermarkedet har du klasse en, to eller klasse tre-egg og noen er dyrere enn andre, og noen gir deg bedre omeletter. Når et klasse en-egg er i Waitrose og du kan ikke gå dit, har du et problem, sa han.

Også da han skulle beskrive Chelseas unge spillere valgte han å uttale seg på en noe spesiell måte.

- Unge spillere er litt som meloner. Først når du har åpnet og smakt på melonen er du 100 prosent sikker på at melonen er god. 

Da en fan i 2006 hev en flaske på Frank Lampard hadde Mourinho en annerledes forklaring på oppførselen til supporteren:

- Kanskje han drakk rødvin eller øl til frokost, i stedet for melk.

- I will kill them I mars 2008, et halvt år etter at han forlot Chelsea, kom han med følgende uttalelse:

- Jeg håper jeg møter Chelsea i Champions League neste sesong hvis jeg spiller i Champions League. Jeg vil ta livet av dem. Det er mitt budskap, sa han, men la til at Chelsea fortsatt betydde mye for ham.

- Jeg føler at Chelsea fortsatt er en del av meg, og jeg vil ha Chelsea i mitt hjerte for alltid. Jeg dro, men på fem måneder har det ikke kommet et vondt ord fra meg om klubben, og det kommer det ikke til å gjøre i framtiden heller.

Utfordringer Når Mourinho nå drar tilbake til Chelsea, er det nesten nøyaktig ni år siden han signerte for første gang med klubben.

- Hvis Mourinho kommer tilbake til Chelsea nå, så tror jeg han vil ha mye av de samme utfordringene som for ni år siden, men det er det han er god på. Han er flink til å trekke stjernene i samme retning, og har et godt forhold til de, selv om han putter de på benken, sier Erland Johnsen, som selv spilte åtte år i klubben, og fortsatt følger med på laget.