- Forrige gang jeg var her lå jeg over et reklameskilt og brakk meg

Nina Løseth hadde bedre kontroll på nervene i dag.

FORNØYD: Nina Løseth overrasket seg selv med en fantastisk førsteomgang. Til tross for at hun endte noen plasser lenger ned på resultatlista, er hun godt fornøyd med sesongstarten. Løseth var eneste norske jente i finalen.Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet
FORNØYD: Nina Løseth overrasket seg selv med en fantastisk førsteomgang. Til tross for at hun endte noen plasser lenger ned på resultatlista, er hun godt fornøyd med sesongstarten. Løseth var eneste norske jente i finalen.Foto: Bjørn Langsem/ DagbladetVis mer

SÖLDEN (Dagbladet): Da lillesøster Mona måtte gi seg med leggsmerter før dagens åpningsrenn i verdenscupen i østerrikske Sölden, tok Nina Løseth ansvaret for de norske alpinjentenes resultater.

Fra startnummer 34 kjørte hun ned til 16. beste tid i første omgang, og ble med det eneste norske jente i finalen. Slalåmspesialisten Nina var veldig nervøs før start, og overrasket seg selv med omgangen hun egentlig ikke følte var spesielt bra.

Andreomgangen ble en resultatmessig nedtur, men Nina Løseth mener likevel hun har god grunn til å være fornøyd.

- Forrige gang jeg kjørte her i Sölden så sto jeg med startnummer 55 bak et reklamebanner og brakk meg fordi jeg var så nervøs. Så nå føler jeg at jeg har kommet meg et skritt videre, jeg er på riktig vei, det vet jeg, sier Løseth etter en andreomgang som sendte henne ned til en 26. plass på resultatlistene.

- Jeg har aldri kvalifisert meg til topp tretti her før, så dette er helt greit, sier Løseth.

Nå ser hun fram mot neste verdenscuprenn i finske Levi om tre uker. Da er det slalåm, og det er Ninas beste disiplin. Og storslalåm-kjøringa i dag har gitt henne bra med selvtillit inn mot slalåmen.

- Jeg har slitt veldig på trening her. Jeg ble most av de andre på trening for en uke siden, jeg var virkelig ikke i nærheten, men så har jeg jobba så vanvittig hardt denne siste uka både mentalt og teknisk for å komme meg i noenlunde form og bygge opp selvtilliten. Det syns jeg jeg har klart ganske ok, sier hun til Dagbladet.

- Skikkelig dårlig
For de andre norske jentene gikk det dårligere. Lotte Smiseth Sejersted ble bare nummer 38, hele 4.47 etter ledende Lara Gut i førsteomgang, og måtte pakke ned støvlene før finalen.

- Det her var rett og slett skikkelig dårlig, sa en svært skuffa Sejersted etter første omgang.

Hodet sviktet
På treningene de siste ukene har hun hengt på sveitsiske Gut, men i dagens renn klokket hun inn et hav bak. Sejersted, som hadde som mål å slå seg inn i topp tjue i dag, fikk aldri flyten nedover Rettenbach-breen.

- Det er de samme feilene som går igjen hver gang jeg sliter, lener meg litt inn og får ikke helt taket på ytterskia. Det var kanskje en blanding av det og at hodet forsvant på vei nedover. Jeg får prøve å styre tankene litt bedre, sier Lotte Smiseth Sejersted til Dagbladet.

Heller ikke Ragnhild Mowinckel fikk det til i dag. Hun endte på 32. plass, riktignok bare tre tiendeler bak en finaleplass, og måtte også se finalen med joggesko på beina.

- I dag takla jeg det ikke, enkelt og greit. Bedre lykke neste gang, oppsummerer Ragnhild Mowinckel årets verdenscupdebut.

Gut vant til slutt rennet, 84 hundredeler foran østerrikske Kathrin Zeller. Tyske Viktoria Rebensburg ble nummer tre.