Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forrige gang rystet det idretten. 9.desember kommer nye avsløringer

Richard McLaren, som har gransket statlig russisk doping på oppdrag fra Verdens antidopingbyrå (WADA), vil legge fram sin endelige rapport 9. desember.

AVSLØRTE RUSSLAND:  Richard  McLaren. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRTE RUSSLAND:  Richard  McLaren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

McLarens kontor opplyser at han vil holde pressekonferanse på et hotell i London den dagen.

Den canadiske jussprofessoren ventes å legge fram nye detaljer om organisert russisk doping i forbindelse med Sotsji-OL i 2014 og en dopingkultur som gjennomsyrer vinteridrettene i landet.

Første del av McLaren-rapporten ble lagt fram i juli og førte til at WADA ba om utestengelse av alle russere fra OL i Rio de Janeiro. Den internasjonale olympiske komité (IOC) ville ikke gå så hardt til verks og lot de internasjonale særforbundene avgjøre om russere skulle få delta eller ei.

Tilstrekkelig mange russere fikk delta til at landet ble nummer fire på medaljestatistikken i Rio-lekene med 19 gull, 18 sølv og 19 bronse. Derimot ble Russland utelukket fra Paralympics i september.

WADA ga i mai McLaren i oppdrag å etterforske påstander fra den russiske varsleren Grigorij Rodtsjenkov, tidligere leder for de WADA-akkrediterte antidopinglaboratoriene i Moskva og Sotsji, om systematisk juks.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!