Forrige gang San Marino gjestet Ullevaal ble det bunnrekord. I morgen står 18.000 plasser tomme

- Det er som forventet. 

MYE LEDIG: Skal du på landskampen mot San Marino? Da får du god plass. Dette bildet ble tatt under kampen mot Finland i mars. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MYE LEDIG: Skal du på landskampen mot San Marino? Da får du god plass. Dette bildet ble tatt under kampen mot Finland i mars. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det blir langt ifra noen publikumsfest når Norge får besøk av San Marino på Ullevaal Stadion tirsdag kveld.

Norge ligger sist i VM-kvalifiseringen, sammen med nettopp San Marino, og gikk på et skuffende 1-0-tap mot Aserbajdsjan lørdag. Det hjalp trolig ikke på billettsalget.

Norges Fotballforbund melder i dag at det er solgt rett i overkant av 10.000 billetter til kampen mot lilleputtnasjonen. Det er plass til rundt 28.000 tilskuere på Ullevaal.

Ikke overrasket

Det betyr at det blir rundt 18.000 tomme, blå og røde seter på landslagsarenaen tirsdag.

- Dette er litt som forventet. Det var heller ikke spesielt mange på UIlevaal sist gang Norge fikk besøk av San Marino i 1992, sier Merete Prestkvern, billettansvarlig i Norges Fotballforbund, til Dagbladet.

- Er dere skuffet over den labre interessen?

- I en drømmeverden hadde vi selvfølgelig hatt fulle tribuner hver kamp. Men bilettsalget nå er som sagt litt som forventet. Det er klart at Tyskland er langt mer attraktiv motstander enn San Marino. Men vi håper så mange som mulig tar turen i morgen og støtter laget, svarer Prestkvern.

I den nevnte VM-kampen i 1992 var det bare 6511 som satt på tribunen da Norge knuste San Marino 10-0. Det er den foreløpige bunnrekorden for en kvalikkamp på Ullevaal.

LITE INTERESSE: I 1992 var det kun 6511 tilskuere som så Gunnar Halle og Norge slå San Marino 10-0 på Ullevaal. Foto: NTB Scanpix
LITE INTERESSE: I 1992 var det kun 6511 tilskuere som så Gunnar Halle og Norge slå San Marino 10-0 på Ullevaal. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gjenspeiler tapet mot Aserbajdsjan

I Norges Fotballforbunds regnestykke inn mot tirsdagens kamp, finnes også billetter som er delt ut via ulike samarbeidsavtaler.

- Det er klart at det ikke er sikkert at alle 10.000 møter opp, men vi håper så mange som mulig kommer og støtter Norge, sier Prestkvern.

Svein Graff, presseansvarlig for A-landslaget, tror lørdagens nedtur i Baku har noe av skylden for den labre publikumsinteressen.

- Billettsalget gjenspeiler tapet mot Aserbajdsjan, men nå handler det om å vinne i morgen og gi publikum en god opplevelse, sier Graff til NTB.

Bortsett fra Tyskland-kampen, som var nærmest utsolgt, har det vært relativt glissent ved flere anledninger det siste året.

I privatlandskampen mot Hviterussland møtte 7180 tilskuere opp, mens bare 4675 tilskuere så privatlandskampen mot Finland i mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer