Forrige gang sprakk budsjettet med 10 milliarder. I dag kommer rapporten om kostnadene til Oslo-OL 2022.

Legges fram klokka 12.

IDRETTSSTYRET SA NEI: Her har Idrettsstyret akkurat sagt nei til å søke om statsgaranti til OL i Tromsø 2018, etter at den uavhengige rapporten viste at kostnadene ville bli dobbelt så høye som først antatt. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
IDRETTSSTYRET SA NEI: Her har Idrettsstyret akkurat sagt nei til å søke om statsgaranti til OL i Tromsø 2018, etter at den uavhengige rapporten viste at kostnadene ville bli dobbelt så høye som først antatt. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

30. september 2008 la Det Norske Veritas den knusende rapporten som bare en uke seinere førte til at idrettsstyret til slutt kom til beslutningen om ikke å søke om OL i Tromsø i 2018.

Rapporten viste at det netto statlige tilskuddet til vinterlekene i Tromsø ville bli dobbelt så stort som først antatt: Fra 9,3 til 19,1 milliarder kroner.

- Mye brattere Tromsø 2018 opererte med en brutto statsgaranti på 15,5 milliarder. Veritasrapporten konkluderte med at det faktiske tallet snarere ville bli 28,6 milliarder.Bruttotallene (før inntektene er trukket fra)

Daværende kulturminister Trond Giske sa i forbindelse med fremleggingen av den rapporten at veien til en statsgaranti straks var blitt mye brattere.

- Det er ikke til å legge skjul på at bildet på kostnadene er noe annet enn det vi har fått lagt fram. Jo flere milliarder større tallet blir, jo vanskeligere blir det å gi en garanti, sa Giske etter at tallene var lagt fram.

Nei fra ni av 12 Og da Idrettsstyret hadde møte på Gardermoen en uke seinere, så stemte ni av 12 medlemmer for ikke å søke om statsgaranti. Tromsøs OL-drøm ble knust på et møterom på flyplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer