Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forrige gang var det et helvete. Nå sier Riise: - Jeg har fått roen i livet

- Fantastisk å komme tilbake til Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm - Aalesund 1-1

LILLESTRØM (Dagbladet): Da John Arne Riise (35) vokste opp i Ålesund, var det noen rabagaster på skolen som gjorde livet til et helvete.

Riise har vært åpen om mobbingen i barndomsåra. Men dette framkalte også et krigerinstinkt, hvilket har gjort ham til en av de mest suksessfulle fotballspillerne i Norge.

Nå er Riise tilbake i Ålesund. Og kanskje møter han en og annen person som burde skamme seg over oppførselen sin for 20-25 år siden.

Men:

Etter at Riise skrev under for Aalesund i midten av mars - og flyttet tilbake til barndomsbyen - har han bare positive erfaringer.

HEI PÅ DERE:  John Arne Riise vinket til svigerforeldrene og venner på tribunen på Åråsen i går. Foto: Bjørn Langsem
HEI PÅ DERE: John Arne Riise vinket til svigerforeldrene og venner på tribunen på Åråsen i går. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Fantastisk, sier han.

- Alt er bare positivt. Kona (Louise Angelica) trives, og jeg får se mer av datteren min som bor der. Jeg har fått roen i livet. Det trenger jeg nå etter mange år på farta, sier 35-åringen, som hadde sin storhetstid i Liverpool.

Befriende Feidene med hjembyen har vært mange. En gang parkerte han Ferrarien i gågata, bare for å fortelle folkene som burde skamme seg: «Dette har jeg fått til. Hva med dere?»

I dag kan alle parter smile litt av denne episoden. Det handler om at mange er blitt voksne. Og Riise er tilbake i hjembyen for å sette fotballaget på kartet.

I åra etter åpningen av Color Line Stadion i 2005 var det en fantastisk ramme rundt hjemmekampene til Aalesund. Så oppsto det en stygg tendens: Publikum ble borte, riksavisene skrev ikke om klubben lenger. Sånt er selvfølgelig skrekken for direktører og kasserere. Nå er Aalesund igjen på folks lepper.

I går spilte laget 1-1 mot Lillestrøm på Åråsen. Den tidligere venstrebacken - nå midtbanespilleren - trives åpenbart i manesjen i norsk fotball. Spill i Tippeligaen var den siste brikken som manglet for å gjøre karrieren komplett.

Ute av kontroll Riises avtale med Aalesund er at han skal få være seg selv. Slenge litt med leppa i sosiale medier, skape blest rundt klubben. I en tid der idrettsledere snakker om verdier - samtidig som de sitter stappmette på bakrommet og ikke vil vise reiseregninger - synes mange Riises oppførsel er befriende.

Men forrige helg kom situasjonen ut av kontroll. Det innrømmer hovedpersonen selv.

- Da gikk det utover klubben og dens navn. Jeg har lagt meg flat, sier Riise om episoden der han brukte ordet «fitte» om dommeren.

- Men jeg kommer til å være offensiv på sosiale medier. Da blir det mer interesse rundt klubben.

Kan spille cup Riise har nå karantene i to tippeligakamper. Han er imidlertid aktuell for andre runde i cupen mot Herd i neste uke. Riise vil bruke tida til å spisse fotballformen ytterligere, og bli enda mer sentral og delaktig i Aalesunds spill.

Og 35 år er ingen alder. I Molde har Eidur Gudjohnsen - 37 år - fått en ny vår. Sånt inspirerer Riise. Og når får vi den første scoringen med venstreslegga?

- Først og fremst håper jeg laget gjør en bra sesong. Men klart - det hadde vært gøy å score i Tippeligaen også. Jeg har scoret i alle ligaene jeg har vært i, påpeker han.

Les også: - Han er sterk som en okse

ABLEGØYER:  Riise lot seg ikke be to ganger da han så familie og venner på tribunen. Foto: Bjørn Langsem
ABLEGØYER: Riise lot seg ikke be to ganger da han så familie og venner på tribunen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hele Norges coronakart