Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Forrige gang var jeg mest på hotellrommet

Sier Jacobsen.

NUMMER 14 I GÅR:  Anders Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NUMMER 14 I GÅR: Anders Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Anders Jacobsen (29) kom med til Hoppuka som sjuende og siste nordmann. Han kvitterte med en 14. plass i det første rennet i tyske Oberstdorf i går.

- Det er det desidert beste resultatet mitt denne sesongen. Så jeg får ta med meg det som er positivt, sier han.

- Forrige gang det var verdenscup satt jeg mest på hotellrommet, påpeker Jacobsen, og tenker på Lillehammer-konkurransene den første helga i desember.

I det første rennet kvalifiserte han seg ikke. I det andre kom han ikke til finaleomgangen. Det var en Jacobsen-fiasko uten like.

Tenker prosess For folk som satt hjemme i stua i går og så rennet, var ikke resultatlista hyggelig lesning sett med norske øyne. Tre hoppere blant de ti beste, der minst én kjemper om pallplass, er der vi skal være, ifølge hoppledelsen selv.

I alle fall var det slik tidligere. Og det er vel ingen grunn til å nedjustere målene?

Men Jacobsen er i en fase der han tenker prosess, og ikke så mye resultat. Sånn må det av og til være for en idrettsutøver som bygger stein på stein for å komme tilbake. Jacobsen falt og ødela korsbåndet i Planica i mars 2013.

- Jeg gjorde to greie skihopp, sier han etter svev på henholdsvis 126,5 og 124,5 meter.

- Men jeg har masse å gå på. Det handler om frihet i hoppinga. Men det nærmer seg. Og det må jeg bare ta med meg.

- Svak laginnsats Anders Fannemel ble beste nordmann på 6. plass. Phillip Sjøen ble nummer 12, som nest beste nordmann. Anders Bardal kom helt nede på 21. plass.

- Laginnsatsen var litt for svak. Fannemel var OK. Og Sjøen synes jeg imponerer i sin første hoppuke, påpeker Jacobsen.

Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen blir svært viktig med tanke på sammendraget: Skal nordmennene melde seg på, eller overlater de scenen til utlendingene?

Thomas Kraft og Michael Hayböck, begge Østerrike, tok de to første plassene i Oberstdorf. Peter Prevc fra Slovenia ble nummer tre.

PÅ GANG:  Anders Jacobsen hadde en OK følelse da han forlot bakken i Oberstdorf i går kveld.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PÅ GANG: Anders Jacobsen hadde en OK følelse da han forlot bakken i Oberstdorf i går kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer