- Forrige mesterskap så jeg på laptopen

Derfor betyr EM med England enormt for Scott Parker.

ENDELIG TIL EM: Scott Parker koste seg for England mot Tarik Elyounoussi og Norge. Nå ser han fram til å spille for England i et stort mesterskap.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ENDELIG TIL EM: Scott Parker koste seg for England mot Tarik Elyounoussi og Norge. Nå ser han fram til å spille for England i et stort mesterskap. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - England 0-1.

Scott Parker var i Fabio Capellos bruttotropp til VM i Sør-Afrika, men kom ikke med da de siste tre skulle tas med.

På Ullevaal i går var Scott Parker den stabiliserende og sikre midtbanemotoren som han også i Tottenham har utmerket seg som.

For den oppofrende midtbanemannen var det umulig å legge skjul på gleden av å være i rute til Europamesterskapet som sparkes i gang om et par ukers tid.

- Dette er av massiv viktighet for meg personlig, sier Parker.

På laptopen
I en alder av 31 år har Parker endelig gjort seg gjeldende som et reelt alternativ på Englands midtbane. Han har vel å merke 12 landskamper fra før, men de er spredt utover en periode på om lag ni år.

- Jeg har virkelig ventet lenge på trenge meg inn i England-troppen og -laget, sier Parker, før han legger til:

- Sist mesterskap så jeg fra laptopen, mens jeg var på ferie, det var faktisk ikke så ille, sa Parker mens han småflirte og koste seg i mixed zone etter seieren mot Norge.

Æren for at han nå kunne spille 60 minutter av en landskamp, kun fire uker etter at de fleste trodde han måtte operere akillesen, tar ikke den sympatiske Spurs-spilleren selv.

- Legeteamet både i Tottenham og på landslaget har jobbet hardt og godt for å få meg klar og jeg synes det gikk ganske bra i dag.

Kom bra gjennom
Parker fikk full støtte fra manager Roy Hodgson som var fornøyd med at spilleren som, så sent som i ferbruar, ble utnevnt til kaptein for England i en kamp mot Nederland.

- Jeg synes han kom veldig bra gjennom det. Han skulle egentlig bare spille 45 minutter, men vi valgte å teste han til det maksimale med å gi han femten minutter til. Han var ikke på sitt skarpeste, men jeg var veldig fornøyd. Man kan ikke forvente annet med tanke på at det er fire uker siden sist han spilte, sier Hodgson.

Den tidligere Viking-sjefen selv fikk sin debut som England-manager mot Norge i går og man kan kanskje si at det skjedde på typisk Hodgson-vis. Med seier 1-0 og defensiv trygghet.

- Vi har fått en ny manager, med nye idéer. Du kan si at alt handler om å være taktisk bevisst og å være taktisk disiplinert. Han får kommunisert tankene sine veldig klart, sier Scott Parker om sin nye manager.

Vår egen kaptein, Hodgson-vennen Brede Hangeland var ikke overrasket over måten England-seieren kom på.

- Det var vel en typisk Hodgson-seier. Han er ikke så opptatt av hvem som har ballen mest, han er opptatt av hvem som vinner, sier Hangeland.