Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forrykende finaleomgang sørget for sjetteplass for Kristoffersen

Beste norske.

6. PLASS: Henrik Kristoffersen reiste seg og kjørte en kjempebra finaleomgang søndag. Det reddet litt av den norske æren på en temmelig trist storslalåmdag. Foto: EPA/HANS KLAUS TECHT
6. PLASS: Henrik Kristoffersen reiste seg og kjørte en kjempebra finaleomgang søndag. Det reddet litt av den norske æren på en temmelig trist storslalåmdag. Foto: EPA/HANS KLAUS TECHT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Kristoffersen reiste seg og kjørte en kjempebra finaleomgang søndag. Det reddet litt av den norske æren på en temmelig trist storslalåmdag.

Kristoffersen, som var regnet som det største norske håpet, lå på 12.-plass etter første omgang. Han kjørte seg opp til delt sjetteplass med to andre, men avstanden fram til amerikanske Ted Ligety som vant rennet, var likevel på 2,81 sekunder. Altfor mye, ifølge Kristoffersen selv.

- Plasseringen er veldig bra. 6.-plass i dette selskapet, på nåværende tidspunkt av sesongen, er godkjent, men avstanden fram til teten er altfor lang. Når det er sagt må jeg få legge til at det er en veldig spesiell bakke her. Den er ikke som andre traseer. Det er umulig å få trent på slik som det er her, bortsett fra når vi er her i Sölden, og jeg føler at det er skikjøringen i seg selv som ikke er god nok, men det blir slik fordi jeg ikke har trent for dette, fortalte Kristoffersen til NTB etter rennet.

Fire nordmenn kjørte finaleomgangen, men bare Henrik Kristoffersen var inne blant de 20 beste. Det var en liten nedtur.

Ikke god nok Etter den første omgangen, som absolutt ikke var klaff, hang Kristoffersen litt med hodet og sa til de norske journalistene i målområdet at han trodde formen hadde vært litt bedre. Han hadde ikke los på noen plass på seierspallen, men etter finaleomgangen var smilet, i alle fall, delvis på plass igjen.

- Jeg føler meg helt OK, men det er ikke helt på topp, for det er litt igjen å hente på kjøringen, sa etter at sjetteplassen var sikret.

To ganger tidligere har Henrik Kristoffersen kjørt storslalåmåpningen i Sölden, men de to første gangene kjørte han ut. Nå ser det altså ut som om han er i ferd med å knekke noe av koden for å kjøre bra på Rettenbach-breen.

- Det er fjerde omgangen jeg kjører ned her. Nå er det riktignok flere som kjører fortere som ikke har så mye erfaring som meg. Jeg sliter nesten aldri med det som har med erfaring å gjøre, men sier at jeg skal klare å kjøre rent ned her. Jeg skal kjøre ordentlig bra på ski og ikke sette opp, men her klarte jeg ikke det, fortalte han.

En grei helg Henrik Kristoffersen fortalte om en helt grei helg i Sölden. Det skulle da også bare mange, for han var den eneste av nordmennene som innfridde

- Det kan nok skje en dag at jeg klarer å kjøre helt på topp her med full klaff, men i øyeblikket er ikke jeg god nok for det. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre og hvordan sette opp løpet mitt for å få det til å gå skikkelig fort, så da blir det for dårlig, forklarte Kristoffersen.

- Men noe av koden må du ha klart å knekke i denne bakken?

- Ja, hallo, jeg har kommet til mål her for første gang på tre forsøk, så noe må jeg ha knekt nå, sa Kristoffersen smilende.

- Hva har du fått ut av denne helgen?

- Helgen har vært helt grei med en god plassering, selv om kjøringen er litt under pari. Sånn er livet. Jeg kunne vel regne med denne plasseringen, og føler jeg er god nok til å ligge der jeg er nå, men i andre bakker bør jeg være god nok til å henge med greit, og i alle fall være mye nærmere de beste.

- Det er godt å komme i gang. Plasseringen var, som sagt, godkjent, men avstanden til de beste var for stor. 2,80 bak er i godt nok, konkluderte Henrik Kristoffersen. Nå bytter han til korte slalåmski, for det neste for ham nå blir slalåmåpningen i finske Levi om tre uker.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!