Forrykende Furyk

Temmet sulten Tiger.

Jim Furyk lot seg ikke stresse av en Tiger Woods som jaktet seier, og vant PGA-turneringen Western Open sent søndag kveld.

Etter å ha blitt nummer to i tre turneringer tidligere i år, så det også ut til at seieren skulle glippe i helgens turnering for Furyk. For Tiger våknet, og spilte som et sultent rovdyr på de 11 første hullene under søndagens avsluttende runde. Verdens beste golfer hadde da notert seg for fem birdies og en eagle – samt en bogey.

Det var med andre ord gode gamle takter over Tigers spill.

Feilet i spurten

Furyk hadde på sin side tre birdies og to bogies – altså fem slag dårligere.

Men da Tiger skulle sette inn nådestøtet på de sju siste hullene skar det seg. To bogies og en birdie holdt ikke for 29-åringen. For Furyk gikk de samme hullene på par, og vant turneringen to slag foran Tiger.

– Om du kombinerer forrige helg (ble nummer to etter irske Padraig Harrington), operasjonen i fjor og det å ikke vinne etter operasjonen, så blir dette en emosjonell seier, sa Furyk som mistet halve forrige sesong på grunn av en håndleddskade.

– Dette var gøy, slo vinneren fast.

FORNØYD: Tiger Woods var fornøyd med spillet sitt, men ble nummer to i Western Open i helga. Foto: Reuters/Scanpix
FORNØYD: Tiger Woods var fornøyd med spillet sitt, men ble nummer to i Western Open i helga. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Tiger i rute

Selv om det var Furyk som vant, snakket de fleste om Tiger Woods. Om to uker er det klart for British Open på legendariske St. Andrews i Skottland, og «tigeren» har virkelig fått opp dampen foran major-turneringen.

– Jeg er godt fornøyd med helgens runde. Jeg visste at jeg måtte gå sju slag under par på siste runde for å få omspill. Det lå jeg godt an til, men så mistet jeg rytmen på hull nummer 13. Derfra og inn ble det mest surr, sa en smilende Woods.

Svenske Fredrik Jacobson ble beste ikke-amerikaner i Lemont i Illinois med en delt 10. plass. 30-åringen endte på fem slag under par etter en sterk avslutning med 68 slag.

(ANB)

ENDELIG TIL TOPPS: Jim Furyk.