Forsberg matchvinner

Peter Forsberg scoret kampens eneste mål mot San Jose Sharks og førte Colorado Avalanche til semifinalen i NHL-sluttspillet.

Den svenske stjernen og målvakten Patrick Roy var kampens store spillere i det avgjørende oppgjøret mot Sharks onsdag. Begge lag sto med tre seirer foran det sjuende og siste møtet.

Nå møter den regjerende Stanley Cup-mesteren godt uthvilte Detroit Red Wings i semifinalespill. Der handler det både om seier i Western Conference og en plass i finalen mot enten Carolina Hurricanes eller Toronto Maple Leafs.

Publikums jubel ville ingen ende ta for den store svensken, som kom tilbake etter ett års skademareritt akkurat i tide til sluttspillet. Allerede har han scoret sju mål.

- Jeg synes vi spilte godt i kveld, men det kunne gått begge veier. Vi var heldige som vant, sa «Foppa».

- Nå må vi spille mot Detroit på samme måte slik vi gjorde i denne kampen. De har hatt mange dager å hvile på og det blir en tøff serie, mente svensken.

Hans sterke innsats kunne imidlertid ikke måle seg med oppvisningen til keeper Roy, som drev San Jose-spillerne til vanvidd. Han reddet 27 skudd og holdt nullen for 22. gang i en sluttspillkamp.

- Vi er et lag som kan spille alle slags typer hockey og i kveld var vi disiplinerte på begge sider av banen, mente Roy.

(NTB-Reuters)