Forsikrer Henke for 14 millioner

Svenskene tar ingen sjanser.

(Dagbladet.no): Henke Larsson er bare lånt ut til Manchester United fram til 12. mars. I dag skriver dinapenger.se at Helsingborg har forsikret seg mot alvorlige skader på 35-åringen i Premier League.

Dersom veteranen blir satt ut av spill kan den svenske klubben innkassere opp mot 15 millioner svenske kroner (13,7 mill. norske).

- Han er forsikret til en verdi som vi regner som tilstrekkelig om noe skulle skje, sier Helsingborg-formann Sten-Inge Fredin til nettstedet.

Ingen andre spillere i allsvenskan er forsikret for like mye penger. Så er heller ikke den tidligere Barcelona- og Celtic-spissen hvem som helst.

- Dette gjør vi naturligvis for at vi kan finne en spiller av toppklasse dersom noe skjer, sier Fredin.

Helsingborg gjør gode penger på Larsson selv om han holder seg skadefri. Det er anslått at klubben mottar fem millioner kroner for de 71 dagene utlånet varer.

RISIKO VED UTLÅN: Manchester United har lånt Henke Larsson fra Helsingborg. Den svenske klubben har tegnet en spesialforsikring i tilfelle 35-åringen skader seg i England. Foto: Scanpix/Ap
RISIKO VED UTLÅN: Manchester United har lånt Henke Larsson fra Helsingborg. Den svenske klubben har tegnet en spesialforsikring i tilfelle 35-åringen skader seg i England. Foto: Scanpix/Ap Vis mer