Forsikret for millioner

RIKSHOSPITALET (Dagbladet): Hans Petter Buraas bruker gåstol, og må gå med nakkestiver i nesten fire måneder før han begynner å trene. Men en solid forsikring sikrer Buraas inntekter også i skadeperioden.

- Jeg er godt dekket der, men det viktigste er at jeg blir frisk, sier Buraas til Dagbladet. På pressekonferansen sa han at han ikke hadde gitt opp håpet om OL-deltakelse.

Men slik han framsto i går, vil det nesten være et mirakel.

Godt forsikret

Etter det Dagbladet erfarer har Buraas en forsikring som dekker både total yrkesuførhet, og en såkallt midlertidig uførhet. Det vil si at han får månedlige utbetalinger basert på årsinntekten så lenge han går skadd. Arne Steen i advokatfirmaet Simonsen og Føyen, sier at toppalpinister i verste fall kan hente ut millionbeløp av en slik forsikring.

- Hvis man blir 100 prosent ufør, får man en engangssum som tar utgangspunkt i den antatte årsinntekten. Den ganger man med det antall år man stipulerer å ha igjen i karrieren, sier han.

Hvis da Buraas er forsikret for 5 millioner i året, og har sett for seg minst fire år til i løypa, vil han kunne hente ut 20 millioner hvis karrieren skulle vise seg å være over.

Ingen garantier

Legen Jan Wiberg kunne i går ikke gi garantier for at han blir frisk.

- Det vet vi først om fire måneder, men han har hatt stor framgang, og bruddet kommer til å gro. Hva som skjer med nervene er det vanskeligere å forutse, sa Wiberg.