Forsikret for ni millioner

CHAMONIX (Dagbladet): Kjetil Aamodt har ikke sjukeforsikret seg som alpinkollega Lasse Kjus. Kjetil betaler heller premie som sikrer ham mot invaliditet.

Aamodt innkasserer minst ni millioner kroner om han ødelegger seg for godt i alpintbakken.

Kronisk luftveisplagede Lasse Kjus har klart det kunststykket å få et forsikringselskap med på en avtale som sikrer ham mot tapte inntekter i sjukeperioder - som nå. Kjetil Aamodt velger andre løsninger.

- Jeg hadde sjukeforsikring før, og tjente på det et par sesonger da jeg gikk sjuk og skadd. Men nå har jeg kuttet ut. For meg dreier det seg bare om småbeløp. Jeg har ikke de samme avtalene som Lasse, sier Aamodt, og sikter blant annet til Kjus' skiavtale med Atomic.

Dobbel dekning

Men Aamodt kjører ikke på lykke og fromme. Går det så galt at han kjører seg halvt fordervet på ishålka i et utforheng, er han sikret livet ut, og vel så det.

- Jeg har en privat invalideforsikring på åtte millioner kroner, og en forbundsforsikring som gir en million kroner, kanskje mer, sier han.

Vil vinne

Det kan komme godt med de fire neste helgene. I tur og orden skal Aamodt kjøre utfor i Chamonix (lørdag), Wengen, Kitzbühel og Garmisch - de tre sistnevnte blant de råeste utfortraseene i v-cupen.

- Jeg har vunnet mest i storslalåm og super-G, og ønsker først og fremst å vinne enkeltseirer i utfor og slalåm, sier han.

Første sjanse kommer i Chamonix, der Kjetil vant sin foreløpig eneste utforseier like før OL på Lillehammer i 1994. Men han tror ikke på seier sjøl.

- Jeg liker best løyper der jeg har kjørt ofte. Her har jeg kjørt bare tre ganger, sier han.

  • Aamodts ryggproblemer er på retur. Han har holdt seg borte fra bakken siden 29. desember, og trener for første gang i dag.