Forsikringsselskapene vil granske Anja

Anja Andersen avsluttet denne uka sin eventyrlige håndballkarriere fordi noen Norges beste hjertespesialister etter flere nøye undersøkelser anbefalte henne på det sterkeste å gjøre det. Men nå ønsker forsikringsselskaper nye, egne undersøkelser.

Anja er forsikret hos det svenske Euro Accident Insurance og i engelske Lloyds.

Ifølge en dansk forsikringekspert som avisen EkstraBladet har snakket med, vil forsikringen i tida framover granske Anja Andersens journaler ned til minste komma. De vil også la egne leger undersøke henne nok en gang.

- Den minste fortielse i helseopplysningene kan koste millioner. Kan selskapene eksempelvis dokumentere at hjertesykdommen er medfødt, vil de kunne motsette seg udbetaling, hvis de ikke tidligere har fått beskjed om sykdommen, skriver EsktraBladet.

Egen lege

Dette blir bekreftet av direktøren for det ene selskapet Anja er forsikret i, det svenske Euro Accident.

- Vi har vår egen lege som vi kobler inn, Göran Skog, som enten må undersøke Anja, eller snakke med andre leger han samarbeider med.

Tåpelig

- Det må alltid gjøres riktige undersøkelser, sier administrerende direktør i Euro Accident, Tommy Nilsson, til Nettavisen.

- Jeg synes dette er usedvanlig tåpelige spekulasjoner. Anja tegnet forsikringen med det som grunnlag at hun i elleve år har vært en spiller på toppnivå.

- Det siste Anja nå trenger er en diskusjon om forsikringsavtalen. Anja trenger ro og tid til behandling som kan gjøre det mulig for henne å leve et normalt liv, sier en lett opprørt Frode Kyvåg.