Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forsiktige Arsenal videre

En nervøs 0-0-kamp mot Porto sendte begge lag videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Porto og Arsenal danset en nervøs tango mot 0-0 i mesterligakampen onsdag. Det resultatet brakte begge videre.

CSKA Moskva ledet mye av kampen mot gruppejumbo Hamburg, og med russisk seier i Tyskland ville taperen i Porto vært utslått. Det ville gjort seg dårlig både for Porto, som vant mesterligaen for to og et halvt år siden, og for Arsenal som spilte finale i mai.

Begge lag ville være sikret avansement med uavgjort, og derfor var det ikke overraskende to forsiktige lag som proppfulle av nerver følte hverandre på tennene på Estadio Dragao.

Arsenal ble presset tilbake det meste av første omgang, men ingen av lagene greide å skape virkelig store sjanser.


Åpnere kamp i andre omgang

Det endret seg etter pause, takket være hjemmelagets Ricardo Quaresma og ukarakteristisk gavmildt forsvarsspill fra londonlaget, men mer enn to stolpetreff ble det ikke av det.

I det 49. minutt skjøt Quaresma i stolpen etter fint forarbeid av Lisandro Lopez. Ni minutter senere smalt ballen i stolpen igjen, nok en gang befordret dit av Quaresmas fot, etter at Johan Djourou ga bort ballen i forsvar.

Flere store sjanser ble det ikke, ettersom kampen utviklet seg til en feilpasningsfest midt på banen. Ingen av lagene sendte spillere framover, og det ble snart klart for de aller fleste at det kom til å ende uavgjort.

DELTE BRODERLIG: Arsenal og Porto ville begge gå videre med uavgjort, og det endte med 0-0 i Portugal. Foto: AP
DELTE BRODERLIG: Arsenal og Porto ville begge gå videre med uavgjort, og det endte med 0-0 i Portugal. Foto: AP Vis mer

Kanskje for CSKA også, som slapp inn to mål i sluttminuttene og tapte 2-3. Dermed tok Hamburg sine første mesterligapoeng, og man unngikk at de tre første i gruppen endte på 10 poeng.

(NTB)

Hele Norges coronakart