Forsinket av hiv-test

Erik «Panzer» Hagen ble ytterligere forsinket av en hiv-test, da han i går skulle hente sitt russiske visum etter jule- og nyttårsfeiring i Norge.

ST. PETERSBURG (Dagbladet): -  Ja, he, det var en hiv-test som manglet. Det var en test jeg tok i St. Petersburg før juleferien, og som klubben skulle ha sendt til det russiske konsulatet i Oslo, sier Panzer til Dagbladet. Fortsatt på telefon fra Norge.

For Hagens klubb Zenit hadde glemt å sende en kopi av hiv-testen til konsulatet i Oslo. Dermed møtte Hagen for andre gang på en ue stengte dører i konsulatet på Drammensvaien i Oslo.

Rekker uten tester

Testen var negativ, men positiv for Hagen, slik at han seinere på dagen i går kunne plukke opp sitt russiske multivisum, og komme seg til hjemklubben Zenit i St. Petersburg idag.

-  Jeg rekker akkurat å gjennomføre noen fysiske tester. Det er bra. Det har vært frustrerende å ikke rekke starten på sesongoppkjøringa, sier Panzer.

Erik Hagen har stanget hodet i det russiske byråkratiet denne jula. Da han skulle hente sitt fornyede multivisum 2. nyttårsdag var det russiske konsulatet i Oslo stengt på grunn av den russiske nyttårs- og jule-feiringa. Den varer fra 27. desember til 10. januar fordi den russiske julaften feires 7. januar. I den perioden er alt stengt i Russland, bortsett fra kirker, barer og restauranter.

Russland er så stengt at også konsulatet i Oslo er stengt. Og ikke engang en fotbattkjendis med en stor fanklubb i ryggen klarte å sparke et hvilende russisk byråkrati våkent.

Ingen forføyninger

 POSITUR PANZER:  Erik Hagen er kjent som en tøffing, enten han spiller for et norsk eller russisk hjemmepublikum. Her foran Vinterpalasset i hjembyen St. Petersburg. Foto: Sergej Gratsjov
POSITUR PANZER: Erik Hagen er kjent som en tøffing, enten han spiller for et norsk eller russisk hjemmepublikum. Her foran Vinterpalasset i hjembyen St. Petersburg. Foto: Sergej Gratsjov Vis mer

-  Alt er bra. Vi fikk ordna det til slutt, sier Erik Hagen.

Det blir ingen disiplinære tiltak mot Hagen for at han ikke kom hjem til St. Petersburg til fastsatt tid.

-  He, he, nei, det blir ingen administrative forføyninger mot Erik på grunn av dette, sier Zenits pressetalsmann Jurij Persjakov til Dagbladet.

Allerede fredag reiser Hagen med klubben til sesongoppladning i Frankrike. Zenit skal trene i Frankrike i flere uker, og reiser en tur til Spania, før alvoret begynner når Hagens klubb møter Rosenborg på Lerkendal 16. februar i UEFA-cupen. Uka etter møtes lagene i Krasnodar ved Svartehavet, der Zenit velger å spille sin hjemmekamp.

Frykter merittlista

Men Zenit frykter Rosenborg, både på grunn av klubbens merittliste, og fordi de frykter baneforholdene på Lerkendal i midten av Februar.

-  I Norge, som i Russland, er det ikke varmt i februar. Kaldt vær og dårlige baneforhold vil gi en fordel til motstanderen. Dårlig bane passer ikke vår spillestil, sier Zenits direktør Ilia Tsjerkasov til nettstedet fontanka.ru.