TRØBBEL PÅ HAVET: Petter Solberg og Chris Pattersson kan måtte vente på Rally Jordan-starten på grunn av en forsinket båt.Foto: SCANPIX/AFP/JONATHAN NACKSTRAND
TRØBBEL PÅ HAVET: Petter Solberg og Chris Pattersson kan måtte vente på Rally Jordan-starten på grunn av en forsinket båt.Foto: SCANPIX/AFP/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Forsinket båt skaper trøbbel for Solberg og co

Rally Jordan kan bli utsatt.

En båt med nødvendig utstyr for å få avviklet Rally Jordan er forsinket på grunn av motorproblemer. Det skaper store problemer.

Onsdag morgen hadde ikke båten kommet fram til Haifa i Israel, der utstyret skulle losses, og nå er det stor fare for at den fjerde VM-runden i rally må forkortes. Starten kan trolig ikke gå som planlagt torsdag formiddag.

Det ser ut til at rallyet må reorganiseres, slik at starten kommer til å gå fredag. Dersom det skjer, vil det bli snakk om et todagers rally, men foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelse om hva som skal skje.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) avlyste den planlagte pressekonferansen sin onsdag, for da var det fortsatt stor usikkerhet om hva som skjedde med båten. Det ble opplyst at det var sendt ut slepebåter for å få buksert den til lands.

Dersom alt går bra, tror FIA-representantene som er på plass i Israel og Jordan, at utstyret kan være på plass hos arrangøren onsdag kveld. Hvis det går som planlagt, kommer det til å bli rally, om enn i en noe forkortet utgave.

Både bilene til Petter Solberg og Mads Østberg er om bord på den båten som sliter med å komme fram til bestemmelsesstedet i Israel, og på båten er også tidtakerutstyret til FIA.

(NTB)