Forsinket Putin hyllet Magnus Carlsen

På avslutningsseremoni.

HILSTE PÅ PUTIN: Vladimir Putin gratulerte Magnus Carlsen med VM-seieren under medaljeseremonien tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HILSTE PÅ PUTIN: Vladimir Putin gratulerte Magnus Carlsen med VM-seieren under medaljeseremonien tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): To dager etter Magnus Carlsen straffet Vishy Anands tabbe knallhardt og forsvarte VM-tittelen i sjakk, fikk han beviset på at han er verdens beste sjakkspiller.

Avslutningsseremonien var i samme rom som han utspilte den indiske rivalen. En fullstappet sal, mest presse, fikk se en meget glad nordmann. Pappa Henrik, søster Ellen, og den russiske, norske og internasjonale sjakkpresidenten var til stede for å hylle 23-åringen.

- Det var hyggelig, sier Magnus Carlsen etter presidentmøtet.

Forsinket Alle de frammøtte måtte vente i drøye 45 minutter før showet starten. President Vladmir Putin var forsinket.

Etter at nasjonalsangen var spilt, dommer og arrangør hadde sagt sitt, gikk Carlsen og Anand opp på podiet sammen med den russiske presidenten.

- Jeg vil hylle og gratulere Carlsen for den fortjente seieren. Jeg vil også takke Anand for en velspilt kamp, sa president Vladmir Putin på pressekonferansen.

- Kampen ble fulgt av millioner av seere.  De to fortjener den respekten de har. Vi er stolte over at vi arrangerte kampen mellom de to, sier Putin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer