Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forsinket Putin hyllet Magnus Carlsen

På avslutningsseremoni.

HILSTE PÅ PUTIN: Vladimir Putin gratulerte Magnus Carlsen med VM-seieren under medaljeseremonien tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HILSTE PÅ PUTIN: Vladimir Putin gratulerte Magnus Carlsen med VM-seieren under medaljeseremonien tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): To dager etter Magnus Carlsen straffet Vishy Anands tabbe knallhardt og forsvarte VM-tittelen i sjakk, fikk han beviset på at han er verdens beste sjakkspiller.

Avslutningsseremonien var i samme rom som han utspilte den indiske rivalen. En fullstappet sal, mest presse, fikk se en meget glad nordmann. Pappa Henrik, søster Ellen, og den russiske, norske og internasjonale sjakkpresidenten var til stede for å hylle 23-åringen.

- Det var hyggelig, sier Magnus Carlsen etter presidentmøtet.

Forsinket Alle de frammøtte måtte vente i drøye 45 minutter før showet starten. President Vladmir Putin var forsinket.

Etter at nasjonalsangen var spilt, dommer og arrangør hadde sagt sitt, gikk Carlsen og Anand opp på podiet sammen med den russiske presidenten.

- Jeg vil hylle og gratulere Carlsen for den fortjente seieren. Jeg vil også takke Anand for en velspilt kamp, sa president Vladmir Putin på pressekonferansen.

- Kampen ble fulgt av millioner av seere.  De to fortjener den respekten de har. Vi er stolte over at vi arrangerte kampen mellom de to, sier Putin.

Hyllet Anand Etter Putin sa sitt, kom FIDEs president Kirsan Iljumzjinov på scenen. Da fikk Carlsen pokalen og kransen som viste at han er verdens beste sjakkspiller.

- Jeg ønsker å si farvel til Sotsji siden det neste VM, i 2016, skal arrangeres i USA, sa Iljumzjinov.
Nordmannen smilte fra øra til øre mens han løftet pokalen langt over hodet:

 AUTOGRAFJEGERE  Magnus Carlsen tok seg tid til å skrive autografer mens han ventet på at seremonien skulle starte. 
Foto: Lars Eivind Bones
AUTOGRAFJEGERE Magnus Carlsen tok seg tid til å skrive autografer mens han ventet på at seremonien skulle starte. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Jeg vil takke arrangøren og det russiske sjakkforbundet.  Det har vært veldig bra her i Sotsji og jeg og teamet mitt har behandlet så bra som det går an. Takk til teamet mitt, mine sekundanter, pappa, Espen (Agdestein) og resten av familien. Jeg vil også takke Vishy Anand som ga meg en tøff kamp til slutten. Det har vært en fornøyelse å slåss mot deg og jeg ønsker deg lykke til i framtida, sa Carlsen på seremonien.

Etter seansen ble presidenten igjen i lokalet, og lot seg intervju og bli tatt bilder av sammen med pressen.  Han skrev også autografer for barn før han gikk inn på bakrommet sammen med Carlsen og Anand for en kopp te.

 BEVISET:  Magnus Carlsens nye VM-pokal. 
Foto: Lars Eivind Bones
BEVISET: Magnus Carlsens nye VM-pokal. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media