GRUNN TIL Å DEPPE? Forskere konkluderer hvert fall at Cristiano Ronaldo er verdsatt til ganske nøyaktig halvparten av hva Ronaldos agent mente det var realistisk å selge/kjøpe stjerna for. Foto: EPA/JUANJO MARTIN
GRUNN TIL Å DEPPE? Forskere konkluderer hvert fall at Cristiano Ronaldo er verdsatt til ganske nøyaktig halvparten av hva Ronaldos agent mente det var realistisk å selge/kjøpe stjerna for. Foto: EPA/JUANJO MARTINVis mer

Forskernes konklusjon: Dette er Ronaldos verdi

Bare halvparten av agentens vurdering.

(Dagbladet): Denne sesongen har det vært spekulert i at verdens beste fotballspiller Cristiano Ronaldo er på vei til Manchester United.

Nå har en gruppe forskere ved det polytekniske universitetet i Valencia gjort en studie for å fastslå stjernas verdi.

Forskerne har konkludert at den er 1 289 371 500 norske kroner, ifølge Marca.

Det skuffer nok Ronaldos agent som tidligere denne måneden mente at 2 596 050 000 norske kroner er en korrekt pris for Ronaldos tjenester

Forskernes studie er basert på en sammenligning mellom Ronaldo og andre verdensstjerner som Gareth Bale, Luis Suárez og Diego Costa. 

I tillegg er faktorer som alder, kampstatistikker, evnen til å ta gode avgjørelser, for eksempel gjennom lederansvar, vektlagt, skriver den spanske avisa.

I sammenligningen er også overgangssummene til Bale, Suárez og Costa vektlagt for å finne det forskerne mener er Ronaldos reelle verdi. 

30-åringens Real Madrid var lørdag tilbake på vinnersporet etter 4-0-tapet mot byrival Atlético Madrid forrige serierunde. Los Galácticos triumferte hjemme mot Deportivo og topper tabellen ett poeng foran Barcelona.