Forskjellsbehandlet

Boksekometen Ivan Demidovic (26) og kameraten Sergej Ivanov (25) søkte om asyl i Norge på nøyaktig samme grunnlag. Ivanov får bli i landet. Norgesmester Demidovic skal sendes hjem til Hviterussland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går skrev Dagbladet at Norges fremste boksehåp til Athen-OL i 2004, hviterusseren Ivan Demidovic, har fått avslag på asylsøknaden og skal kastes ut av landet. Demidovic er norgesmester av året og har representert Norge med bravur i et internasjonalt boksestevne.

- Overgrep

Demidovic og romkameraten på asylmottaket i Vestby, Sergej Ivanov, kom samtidig til landet i oktober i fjor. Begge søkte om asyl fordi de skal ha blitt utsatt for overgrep fra hjemlige myndigheter på grunn av sine medlemskap i BNF (Den hviterussiske folkefronten), det største opposisjonspartiet i Hviterussland.

I første instans fikk begge avslag på sine søknader om asyl. Bare Ivanov fikk prøve saken sin for utlendingsnemnda i nemndsmøte og nådde fram med sin anke.

- Urettferdig

- Sakene deres er veldig like. I asylavhør oppga de nærmest identiske forklaringer på hvorfor de ikke kan bli i Hviterussland, sier advokat Edmund Nygård, som bistår begge hviterusserne.

Utlendingsnemnda i nemndsmøte er en ny ordning av året. Det fungerer som en liten domstol. Nemnda består av en fagmann som er leder og to lekfolk. Hvilke asylsaker som kommer opp for nemnda avgjøres på skjønn. Advokat Nygård mener dette er urettferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer