Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forslått Borgersen utskrevet fra sykehus

Slapp unna bruddskader etter velten i sykkel-VM.

SLAPP BRUDD: Reidar Borgersen er utskrevet fra sykehus i nederlandske Maastricht.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SLAPP BRUDD: Reidar Borgersen er utskrevet fra sykehus i nederlandske Maastricht. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Norgesmester Reidar Borgersen (32) var forslått, men pådro seg ikke bruddskader da han veltet ut av proffenes temporitt i sykkel-VM onsdag.

TV-bildene av Borgersen var dramatiske da han ble pakket inn i varmetepper, påført oksygenmaske og fraktet til sykehus i nederlandske Maastricht etter å ha veltet i en rundkjøring mot slutten av rittet.

Noen timer senere onsdag ettermiddag ble Joker-rytteren skrevet ut fra sykehuset.

- Reidar har et forslått kne, hofte og halebein samt en del skrubbsår. Det ble ikke konstatert brudd, sier sportsdirektør Gino van Oudenhove i Joker-Merida til NTB.

Borgersen tapte jevnt fra første meter, og allerede ved første passering var han et stykke bak teten. Ved siste mellomtid lå han som nummer fem av de elleve rytterne som hadde passert. Fem kilometer før mål gikk 32-åringen i bakken.

- Han kjørte relativt godt hele veien, men så begynte det å regne, og han feilvurderte svingen i forhold til hvor glatt det ble, sa sportssjef Steffen Kjærgaard til TV 2.

- Han kom seg på beina og vurderte en stund om han skulle kjøre videre, men vi vurderte det slik at det ikke var tilrådelig. Jeg tror dette går greit, men det var selvsagt ikke gunstig med tanke på løpet, sa sportssjefen.

Borgersen brøt tidligere i sommer seiersrekken til Edvald Boasson Hagen (fem på rad) i tempo-NM. Rittet i Nederland var den tidligere skøyteløperens annen VM-start. I fjor endte han på 43.-plass.

Også outsider Marco Pinotti fra Italia fikk et ublidt møte med asfalten og brøt rittet.

Tyske Tony Martin forsvarte VM-tittelen i disiplinen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media