Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Forsøker å være litt dårligere under sommertreninga

Pølsa har planen klar.

MOT TOPPEN: Marit Bjørgen er der allerede, men også Øystein Pettersen har tro på å kunne stabilisere seg i verdenstoppen.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MOT TOPPEN: Marit Bjørgen er der allerede, men også Øystein Pettersen har tro på å kunne stabilisere seg i verdenstoppen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Øystein Pettersen (28) vil stabilisere seg i langrennstoppen.

Det er blitt litt for mye bare nesten på sprinteren Øystein Pettersen. Ofte har han vært i best form om sommeren også. Da er det som kjent få viktige skirenn som går av stabelen. Sist vinter lyktes han ikke i det hele tatt under VM på hjemmebane i Oslo.

Det mesterskapet hadde han sett fram til i årevis.

Definerte mål Dette er målene hans foran kommende sesong.

- For det første må jeg bevise overfor meg selv at jeg er bedre enn under siste halvdel i fjor. For det andre har jeg lyst til å gå flere skirenn og kjempe om en plass i Tour de Ski. Som du sier er jeg ingen unggutt lenger, og det er på tide å stabilisere seg i toppen. Jevnt over bør jeg være med å kjempe om en plass i alle sprintfinaler i verdenscupen, sier «Pølsa».

På Sognefjellet denne uken har han jobbet med sitt «nye jeg». Han føler at det har gått greit så langt i sesongoppkjøringen.

- Jeg har ofte vært i god form om sommeren. Det hadde vært artig å være i like god form i januar som jeg normalt er i august. Jeg er litt lei sommerkongestempelet, sier 28-åringen.

For to år siden ble han syk midtveis i sesongen. Da tok han OL-gull i lagsprint sammen med Petter Northug.

Lær mye I fjor ble han også syk midtveis i sesongen. Det endte med 41.-plass under den individuelle sprinten på VM i hjemmebane.

- Jeg forsøker å være litt dårligere under sommertreningen. Jeg behøver ikke alltid ligge først for å dra lasset, men dette er ikke enkelt. Du bygger selvtillit når du er i god form, men jeg får prøve å ha litt mer is i magen denne sommeren, sier Oslo-gutten.

- Jeg føler at jeg har lært mye. Jeg har fått med meg et OL-gull som er det største av alt, og jeg har opplevd å gå katastrofalt dårlig i VM på hjemmebane. Jeg håper at jeg utnytte det jeg har lært til min fordel.

Det håper vi andre også. Da kan Øystein Pettersen bli en skummel mann å ha med å gjøre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media