Forsøkte å reise seg på brukket bein. To ganger

Nå er OL i fare for NHL-toppscoreren.

(Dagbladet): Tampa Bay Lightnings kanadiske goalgetter Steven Stamkos kan gå glipp av OL etter at han brakk beinet i et sammenstøt med en målstolpe i gårsdagens bortemøte med Boston Bruins.

Stamkos falt i en duell foran eget mål, og suste mot buret med beina først. Stålet på venstre skøyte traff stolpen først, men sklei greit av. Verre gikk det med høyre legg, som traff målstanga i rett vinkel.

23-åringen er en tøffing, og forsøkte å reise seg et par ganger, men innså allerede etter det første forsøket at det neppe ville gå spesielt bra. Han lå med ansiktet mot isen mens han hamret knyttneven i isen.

Opereres Leggbruddet blir trolig operert i dag, skriver ESPN.

- Det medisinske apparatet i Boston, i samråd med våre leger, har bestemt seg for å reparere skaden kirurgisk, sier Tampa Bay-manager Steve Yzerman

Stamkos har scoret 14 mål så langt i NHL-sesongen, og ligger på delt førsteplass på målscorerlista med Alexander Steen fra St. Louis Blues. Han har også ni assistpoeng, og topper med 23 poeng poenglista med sammen med Sidney Crosby fra Pittsburgh Penguins.

OL i fare Det er usikkert hvor lang tid Stamkos trenger før han er tilbake på isen. Det gjør at det kan bli et sjansespill for Canada å ta ham ut i OL-troppen som blant annet skal møte Norge i Sotsji.

- Så snart du har tatt ut et lag, kan du bare erstatte en spiller på grunn av skade, sier den kanadiske ishockey-presidenten Bob Nicholson til Toronto Star.

Han sier han ikke er sikker på om denne regelen kun gjelder nye skader etter uttaket, eller om man kan erstatte en spiller som er under behandling og ikke blir klar.

Takker for støtte Fristen for å ta ut troppen er nyttårsaften, så Team Canada har fortsatt god tid til å sjekke reglementet. Men å erstatte en spiller som Stamkos er ikke mulig, mener Nicholson.

- Det er forferdelig det som har skjedd med ham. Vi har masse tid til å finne ut hvordan vi gjør det, og vi håper bare at det går bra med ham. Du erstatter aldri en Steve Stamkos, sier Nicholson.

Spilleren selv takker for støtten han har fått etter skaden.

- Takk til alle familiemedlemmer, venner og fans for alle lykkeønskningene. Jeg vil være tilbake så snart som mulig! lover han via Twitter.

KNEKK: Steven Stamkos smeller høyre legg på tvers av målstolpen. Foto: Elise Amendola, AP / NTB Scanpix
KNEKK: Steven Stamkos smeller høyre legg på tvers av målstolpen. Foto: Elise Amendola, AP / NTB Scanpix Vis mer