Forsøkte å snike seg inn til Aksel

Italiensk journalist ble fersket.

CLARION AIRPORT HOTELL (Dagbladet.no): Det var ikke bare norske journalister som var nysgjerrige på siste nytt om Aksel Lund Svindal etter det stygge fallet 28. november.

Det svermet av internasjonale pressefolk på sykehuset i Vail - og noen var mer pågående enn andre.

Mens den norske alpinkongen lå intensivavdelingen, hendte det at sykehusledelsen måtte bortvise journalister som hadde sneket seg inn der de ikke hadde adgang.

Pappa Bjørn Svindal ble tatt på senga av interessen rundt sønnen.

- Det var en veldig interesse. Jeg fikk stadig telefoner, og aner ikke hvordan de hadde fått nummeret mitt. De fleste var høflige, og tok et nei for et nei. Men noen av de europeiske journalistene ga seg ikke, sier Svindal til Dagbladet.no.

Sendte lapper

En av dem kom fra den italienske sportavisa Gazzette dello Sport.

- Han var i hvert fall fra Italia. Sykehusledelsen støtte på en journalist på et område han ikke skulle vært. Men det var ikke lett å komme seg inn på intensiven der Aksel lå, sykehuset hadde egne vaktstyrker til å passe på.

FIKK VÆRE I FRED: Men det var enorm pågang fra internasjonal presse for å møte Aksel Lund Svindal på sykehuset. Noen var frekke nok til å forsøke å snike seg inn på egenhånd. Foto: SCANPIX
FIKK VÆRE I FRED: Men det var enorm pågang fra internasjonal presse for å møte Aksel Lund Svindal på sykehuset. Noen var frekke nok til å forsøke å snike seg inn på egenhånd. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hvor mange reportere ventet i resepsjonen?

- Det er vanskelig å tallfeste, 20 kanskje. Det kom stadig lapper opp til meg, hvor én etter én lurte på om de kunne komme opp på rommet til Aksel. Jeg tror ikke folk helt skjønner hvilken interesse det er for Aksel i utenlandske medier, sier faren. Selv fikk han beskjed av Aksel om å ikke reise til USA like etter fallet.

- Da jeg var på vei til sykebilen og hørte lydene fra kameraene skjønte jeg hvor viktig det var å få ringt hjem, det er bedre at de fikk høre det fra meg enn at de måtte se det på nyhetene. Jeg snakket med pappa før operasjonen, men sa «nei, nei, det er ingenting å komme til USA for, det var bare et lite tryn». Men jeg var glad da han var der da jeg kom til hektene igjen et døgn senere, sier Aksel.

Legene forbløffet

På dagens pressemøte like utenfor Gardermoen valgte Aksel Lund Svindal på eget initiativ å berømme norsk presse for å ha opptrådt taktfullt.

- Jeg vil takke der også, for at jeg har fått være i fred og ro mens jeg har konsentrert meg om å bli frisk. Jeg setter pris på at dere har klart å være tålmodige, sa han.

Alpinesset var svært medtatt de første dagene etter fallet, men helsetilstanden har forbedret seg formidabelt denne uka.

Ifølge Bjørn Svindal var de erfarne legene på sykehuset i Vail forbløffet over pasientenes hurtige rekonvalesens.

Forsøkte å snike seg inn til Aksel

- De tre siste dagene har det vært så stor framgang, de trodde ikke det var mulig å komme seg så raskt. Han er så gjennomtrent, at når pila først peker oppover går det raskt, sier han til Dagbladet.no.

Den første tida var det å få besøk en stor påkjenning i seg selv.

- Den lørdagen rennet ble avlyst (Lund Svindal falt på tirsdag), var det så mye besøk fra konkurrentene at det ble litt i overkant. Det var fra de aller beste konkurrentene mine, til samlede lag som var innom. Det er kult å se at vennskapet ikke er overflatisk, men at det betyr litt for folk. Jeg fikk også besøk av løpere, trenere, fysioterapeuter og folk som jobber i FIS, sier Lund Svindal til Dagbladet.no

<B>FIKK LAPPER:</B> Pappa Bjørn Svindal fikk stadig lapper med forespørsler om besøk.