ADJØ: Victor Valdés kan starte pakkingen, for han er ikke ønsket i Manchester United lenger. Foto: NTB Scanpix
ADJØ: Victor Valdés kan starte pakkingen, for han er ikke ønsket i Manchester United lenger. Foto: NTB ScanpixVis mer

Først ble han utelatt fra Uniteds USA-tur. Så fikk han beskjed om at han ikke er ønsket fra over dammen

Skal ha nektet å spille for reservelaget.

(Dagbladet): At Manchester Uniteds andrekeeper ble utelatt fra lagets USA-tur skapte forundring.

Den tidligere Barcelona-keeperen, Victor Valdès, måtte bli hjemme mens resten av laget reiste på sesongoppkjøring.

Og med lagkameratene borte, la 33-åringen ut et bilde på Instagram der han holder tommelen opp - og skrev: "Jeg jobber hardt foran kommende sesong. Come on you Reds!!!" - noe som ble tolket som at spanjolen tok sats på å bli i klubben.

Men nå kan 33-åringen begynne å pakke sakene sine.

- Ville ikke spille På en pressekonferanse i USA i går kveld ble det klinkende klart at United er ute etter å kvitte seg med Valdès.

Ifølge Louis van Gaal skal ikke 33-åringen ha fulgt klubbens filosofi.

- Han er ikke med fordi han nektet å følge min filosofi. Og det er ikke plass til slike spillere, sa van Gaal ifølge BBC.

- Filosofien går på hvordan man spiller fotball, og hvordan man opprettholder rytmen. Forrige sesong nektet han å spille for reservelaget. Det er et aspekt i filosofien, men det er mange flere sider ved filosofien om man ønsker å være keeper i Mancherster United.

- Og om man ikke er villig til å følge prinsippene i filosofien, så er det bare én vei - og det er ut, fortalte van Gaal pressen.

Vil selge Victor Valdés kom til United i januar, og har vunnet La Liga med Barcelona seks ganger. Van Gaal legger ikke skjul på at han ble skuffet over keeperen.

På direkte spørsmål om United er ute etter å selge keeperen, kom det korte og kontante svaret:

- Ja.

Valdés har vært andrevalget etter David de Gea, og har kun fått starte én kamp for klubben, mot Hull i sesongs siste kamp.

David de Gea er svært ønsket som Iker Casillas sin erstatter i Real Madrid. Manchester United har så langt ikke kommet til enighet med den spanske klubben, siden engelskmennene ønsker seg Sergio Ramos i retur.

Keeperkabalen Med Valdés på vei ut døra kan United stå overfor flere utfordringer om de lar de Gea gå. Tredjekeeper Anders Lindegaard er med på USA-turen, men fikk ikke spille en eneste A-lagskamp forrige sesong.

United skal ha sett på Tottenham-keeper Hugo Lloris som en erstatning for David de Gea, men har pådratt seg et brudd i hånda, og er dermed ikke like interessant for de røde lenger, siden de trenger en frisk og kampklar keeper til sesongstarten om de Gea reiser.

I Real Madrid har man allerede tatt et pinlig farvel med Iker Casillas, som nå skal prøve lykken i Porto.

Med seg til sesongoppkjøringa i Australia har Rafael Benitez med seg to keepere uten særlig erfaring, og Keylor Navas - som den eneste rutinerte keeperen. Men siden Navas akkurat hatt blitt frisk fra en akillesskade, så er ønsket i klubben å skaffe seg en mer spilleklar førstekeeper, skriver BBC.

Sergio Romero har blitt nevnt som en plan B for spanjolene om David de Gea skulle ryke.