Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Først ble Jacobsen hengt ut som jukser. Nå slår avisa igjen til mot Norge

- Konspirasjon i Tour de Ski?

I OVERSKRIFTENE: Anders Jacobsen (til venstre) og Martin Johnsrud Sundby har begge vært gjenstand for omtale i den sveitsiske avisa Blick de siste dagene. Foto: NTB Scanpix
I OVERSKRIFTENE: Anders Jacobsen (til venstre) og Martin Johnsrud Sundby har begge vært gjenstand for omtale i den sveitsiske avisa Blick de siste dagene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

INNSBRUCK (Dagbladet): Den sveitsiske avisa Blick har ikke drevet så veldig god reklame for norske idrettsutøvere de siste dagene.

Søndag skrev avisa at hopperen Anders Jacobsen var en jukser og bedrager fordi han hoppet med for lange ermer i Nyttårshopprennet. Resultat, mente avisa å vite: At sveitseren Simon Ammann ble snytt for seieren.

I dag presenterer avisa et nytt utbrudd mot Norge. Denne gangen er det langrennsløperen Dario Cologna som er forbannet.

- FIS (det internasjonale skiforbundet) mangler mot til å straffe Norge, sier Cologna.

Feil korridor Bakgrunnen er det som skjedde lørdag, da Martin Johnsrud Sundby gikk feil under åpningsprologen i Tour de Ski.

Han gikk i feil korridor, men slapp unna tidsstraff.

«Er det en konspirasjon i Tour de Ski? Dario Cologna (28) registrerer at Norge fikk en fordel, og buldrer», skriver Blick i dag.

Avisa slår fast at Martin Johnsrud Sundby er Colognas største rival i Tour de Ski.

- For spenningen i touren kan det være greit at han slapp unna. Men han skulle hatt straff. Regelen er klar. Det er nesten ikke til å tro, sier Cologna, ifølge Blick.

Sterke ord Johnsrud Sundby slapp straff fordi han ikke hadde fått fordeler av å gå feil.

Men avisa Blick bruker sterke ord i omtalen av norske idrettsutøvere. Først «jukser» om Anders Jacobsen, som seinere gikk klar av utstyrskontrollen til FIS

Han fikk en advarsel, men ble ikke diskvalifisert. Altså: Ikke juks.

Og nå stilles spørsmålet om det er en konspirasjon i Tour de Ski.

- Det er kjedelig å bli mistenkeliggjort, sier Jacobsen, som ble nummer ni i Innsbruck i går.

- Jeg gikk i alle fall ingen snarvei, sa Johnsrud Sundby etter åpningsprologen.

Store begivenheter Både Hoppuka og Tour de Ski er store begivenheter i land som Sveits, Østerrike og Tyskland. Seertallene er store, og avisene gjør sitt for å fyre opp interessen rundt sine utøvere.

Norge er tradisjonelt en maktfaktor i vintersport. Og våre fremste ess får ofte omtale i avisene i disse landene. Speakeren i hoppbakken lar det også skinne igjennom at det er noe helt spesielt hver gang Jacobsen setter utfor.

- Kanskje har det noe å gjøre med det norske flagget, sier Cologna i sin reaksjon etter at Johnsrud Sundby ikke ble straffet.

Alt ifølge Blick.