UTVIST: Marius Hagen ble taklet, reiste seg opp igjen og spente krok på motspilleren for å hindre en kontring. Så ble han utvist. Video: Fotball Media Vis mer

Obosligaen Elverum - Åsane

Først blir han taklet - så kommer hevnaksjonen: - Jeg er fullt klar over hva jeg gjør

Elverum-spiller Marius Hagen ble utvist etter en takling på Mads Songve i Obosligakampen mellom Elverum og Åsane.

Elverum - Åsane 0-0

(Dagbladet): Det ble målløst i oppgjøret mellom Elverum og Åsane i Obosligaen søndag. En situasjon som derimot vekket oppsikt, var da Elverums midtbanespiller Marius Hagen regelrett spente bein på Åsanes Mads Songve.

Hagen vendte spillet og tok med seg ballen fremover i banen da han ble taklet. Åsane hadde dermed muligheten til å gå på en overgang. Hagen reiste seg derimot opp og tok beinkrok på Songve - og fikk direkte rødt kort.

En for laget

Ifølge lokalavisa Østlendingen, trodde Hagen at han tok en for laget.

- Når jeg ikke får frispark mister jeg ballen og Åsane får en kontring. Da velger jeg å sparke krok for å ta en for laget. Jeg tar en profesjonell feil, løfter hånda og er helt klar på at jeg skal ha det gule kortet. Når han drar opp det røde skjønner jeg ingenting, forklarer Hagen overfor avisa.

24-åringen benekter at han mistet hodet i situasjonen.

- Jeg er fullt klar over hva jeg gjør. Jeg skal hindre den overgangen. Jeg har ikke laget et eneste frispark tidligere i kampen, en kamp som absolutt ikke er stygg, sier Hagen.

- Strengt

Hagen sier også at han ikke forstår at han da ble utvist.

- Jeg skal bare hindre den overgangen og vet jeg får gult kort for det. Jeg forstår ikke at det skal være rødt kort, sier Hagen til Østlendingen.

Trener Tore Fossum mente også at kortet var strengt. Men han mener også at Hagen burde klart å unngå å havne i den situasjonen.

- Jeg synes det er veldig hardt dømt, men han inviterer dommeren til å ta det valget. Åsane-spilleren får en rotasjon som gjør at det ser styggere ut enn det kanskje er. Det er strengt, men vi gir han den muligheten. Det kan vi ikke gjøre, sier Fossum.

Etter 13 spilte kamper denne sesongen, kjemper Åsane og Elverum på nedre halvdel av tabellen. Åsane ligger på en tidendeplass på tabellen med 15 poeng. Elverum følger fire poeng bak på en 13. plass.