Først bryllup - så lønnskutt

12. juni sier Steffen Iversen (27) offisielt ja til samboeren Anna Crane. Før den tid bør han helst ha gitt en ny arbeidsgiver det samme svaret.

BELFAST (Dagbladet): Steffen Iversen er Bosman-spiller på utlån fra Tottenham og på benken i Wolverhampton. I dagens tøffe marked betyr det i klartekst at han spiller på oppsigelse.

Og fordi Wolves-manager Dave Jones foretekker Carl Cort framfor den norske landslagspilleren, er ikke søknadene ut i markedet de beste.

Med minimal spilletid og få scoringer blir det tøft å skaffe seg en ny klubb.

- Vi har begynt å jobbe med det, sier Steffen Iversen til Dagbladet. - Jeg snakket med Erik Solér om framtida i forrige uke. Og sjøl om jeg ikke spiller for mye for tida, er jeg ikke redd for å bli arbeidsledig.

- Det er alltid lettere for Bosman-spillere.

Vanvittig god lønn

Steffen Iversen tjener rundt 20 millioner kroner i året på den kontrakten han og Erik Solér tryllet fram med Tottenham. Den tida er over. For i dag tjener bare de store stjernene mer enn før.

Alle de andre må ned i lønn hvis de ønsker å holde seg yrkesaktive.

- Jeg er forberedt på lønnskutt, sier Steffen Iversen. - Men jeg har tjent veldig godt til nå, så akkurat det bekymrer meg ikke, en lønnsnedgang vil ikke være verdens undergang. Men hva jeg vil - det er det vanskelig å forholde seg til akkurat nå.

- Jeg har jo aldri vært i denne situasjonen før.

Lønnsforskjellene øker

En god landskamp mot Nord-Irland i morgen kveld er viktig for Steffen Iversen. I Wolverhampton får han jo ikke mange minuttene til å vise seg fram.

- Jeg håper jeg får spille - formen er i hvert fall bra. Alt jeg kan gjøre på banen i månedene som kommer, vil ha betydning for framtida.

Erik Solér sier til Dagbladet at han har gitt Steffen Iversen beskjed om at verden ikke er som den en gang var.

- De beste tjener mer og mer - de andre dårligere og dårligere, sier Solér. - Og forskjellene bare øker. Men jeg er ikke redd for at vi ikke skal finne en ny klubb til Steffen. Det vil jo være en fin bryllupspresang og ha alt i orden før han gifter seg i juni.

Snakker med fem klubber

- Så lønnskutt sier seg sjøl?

- Ja, definitivt. Steffen har tjent veldig godt til nå. Hvis han ikke scorer 20 mål i sesongen, og det kommer han jo ikke til å gjøre, så må han ned i lønn.

- Hvor leter du?

- Jeg går tilbake og snakker med alle de klubbene som var veldig interesserte i Steffen for et par år siden. Da var det jo mange åpninger. Og per i dag sitter jeg med fem klubber som kan være av interesse. Én av dem er i Premier League.

- Og de andre?

- Én i engelsk 1. divisjon, fortsetter Erik Solér. - Og så er det én klubb i Tyskland som viser interesse. Og utover det er det altså to klubber til uten at jeg kan gå nærmere inn på det. Som altså ikke hører hjemme i England eller Tyskland.

Steffen Iversen ønsker først og fremst å bli værende i England. Rosenborg er uaktuelt.

- Jeg er bare 27 år og har lyst til å være utenlands i fem år til, sier han. - Derfor er det for tidlig med RBK. Og England er selvfølgelig førstevalget. Men det er ikke slik at jeg må være i England - jeg er helt åpen. De neste månedene bli veldig spennende.

- Når føler du at det bør være i orden?

- Når jeg drar på bryllupsreise i juni, ønsker jeg å vite hva jeg kommer hjem til. Og det har jeg stor tro på. Så derfor stresser jeg ikke. Det er nok av tid, sier Steffen Iversen.

Ikke noe press

Erik Solér føler heller ikke noe press.

- At Wolverhampton foretrekker Carl Cort framfor Steffen, er ikke bra. Likevel er jeg trygg på at vi finner en klubb. Og det er en fordel for alle at dette blir løst i god tid før den kontrakten han har nå løper ut. Men som sagt - det er viktig for Steffen og den jobben jeg skal gjøre at han får spilletid og scorer mål, sier Erik Solér.

SIER SNART JA: Fotballproff Steffen Iversen og samboer Anna Crane har fastsatt bryllupsdatoen til 12. juni. Agent Erik Solér håper å gi Steffen en ny klubb i presang. - England er selvfølgelig førstevalget, sier Steffen. Hunden Freddu blir med.