Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Først fikk han ikke fornyet kontrakt, så forsvant han fra dommerkortet

Kluss i papirene da Tromsø tapte mot Sarpsborg 08.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sarpsborg 08 - Tromsø 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Med uavgjort mellom Start og Mjøndalen i går, ville Tromsø ta et stort steg mot fornyet Tippeliga-kontrakt med seier borte mot Sarpsborg 08 i ettermiddag.

Tromsø lå før kamp rett over nedrykksstreken med 23 poeng, ett poeng foran Start på 14. plass og to poeng foran Mjøndalen.

Men i høljeregnet i Østfold, fikk Tromsø det tøft. Kampen endte med at nordlendingene fortsatt ikke står på helt trygg grunn.

- Det er dårlige forhold og dårlig spill. Blir en krigekamp, og da er det små marginer som avgjør. Det er tett i bunn, og det er ingenting som er avgjort, sier TIL-kaptein Simen Wangberg til C More.

Nære på I første omgang var gjestene heldige at med at Kristoffer Tokstad avsluttet i nettveggen, i tillegg til at både Amin Askar og Claes Kronberg noterte seg for sjanser før lagene gikk til pause.

Tromsøs største sjanse kom i det 17. minutt da Kent-Are Antonsen satte frisparket i stolpen. Zdenek «Kobra» Ondrásek leverte også et skudd som endte halvmeteren over tverrliggeren.

Til tross for sjansene varmet nok ikke spillet tilskuerne på Sarpsborg Stadion.

Forsvarstabbe ga scoring Men publikum skulle ikke måtte vente altfor lenge ut i andre omgang før de kunne slippe jubelen løs. Etter nok et forsøk i nettveggen, denne gangen fra Amin Askar, fikk Martin Wiig endelig hull på byllen i det 55. minutt.

Tromsøs Magnar Ødegaard vant hodeduellen med Sarpsborgs Ole Christoffer Heieren Hansen etter et innlegg fra Kronberg, men endte opp med å legge perfekt til rette for Wiig - som banket ballen i nettmaskene.

KLUSS: Morten Moldskred hadde forsvunnet fra dommerkortet da han skulle byttes inn mot Sarpsborg 08. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
KLUSS: Morten Moldskred hadde forsvunnet fra dommerkortet da han skulle byttes inn mot Sarpsborg 08. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Dessverre var det nærmeste scoring Tromsø kom, var da Kent-Are Antonsen så ut til å sette en corner rett i mål, men måtte skuffet innse at det kun var nettaket ballen traff.

Bytte-surr for Moldskred Skuffende var det nok også for Morten Moldskred, som skulle bli byttet inn for Tromsø i andre omgang, men måtte pent sette seg tilbake på benken da det ble oppdaget at han ikke var ført opp på dommerkortet.

Etter noen minutter ble situasjonen oppklart, da det viste seg at 35-åringen originalt var satt opp på dommerkortet, men var glemt av på utskriften av troppen - og derfor fikk Moldskred komme innpå likevel.

Moldskred er inne i sin siste sesong for Tromsø, etter å ikke ha fått fornyet kontrakten. Ettermiddagens kamp ble 35-åringens 200. kamp i TIL-drakta.

Tromsø skulle aller helst ha hatt en seier mot Sarpsborg 08 for å være trygge på Tippeliga-spill neste år. Nå gjenstår hjemmekamp mot Bodø/Glimt og bortekamp mot Haugesund denne sesongen.

SKUFFET: Tromsø skulle absolutt hatt poeng mot Sarpsborg for å trygge plassen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKUFFET: Tromsø skulle absolutt hatt poeng mot Sarpsborg for å trygge plassen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!