Først fikk Pique kritikk for denne drakt-detaljen, så overrasket han alle: - Slutt på et kapittel for meg

Mange trodde Gerard Pique hadde klipt bort det spanske flagget. 

KONTROVERSIELT: Gerard Pique hadde klipt over draktermen. Det fikk mange til å rase. Foto: Florin Goga / EPA / NTB Scanpix
KONTROVERSIELT: Gerard Pique hadde klipt over draktermen. Det fikk mange til å rase. Foto: Florin Goga / EPA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Barcelona-stjerna Gerard Pique har aldri lagt skjul på at han er en katalansk patriot. Han og flere kollegaer i storklubben har tidligere gått ut og støttet forslaget om å løsrive Catalonia fra Spania.

Dette er noe enkelte spanske supportere ikke helt har klart å legge fra seg. Derfor har Pique, ifølge seg selv, fått urettferdig mye kritikk iløpet av sin lange landslagskarriere.

Gir seg etter Russland-VM

Søndagens kamp mot Albania ble intet unntak. Denne gangen reagerte mange på at Pique hadde klipt over draktermene på sin langermede drakt, noe som resulterte i at det spanske flaggets farger ikke syntes.

På de andre draktene kunne man nemlig se striper i fargene til det spanske flagget.

Saken fikk stor oppmerksomhet på sosiale medier og i de spanske mediene underveis i kampen. Flere hevdet at det hele hadde med politikk å gjøre.

Det stemmer ikke ifølge Pique. Og etter kampen ble det tydelig at han hadde fått nok av kritikken.

- Jeg gir alltid alt på banen, men det er mange som mener det er bedre om jeg ikke er her. Etter Russland (VM) er det slutt på et kapittel for meg, sier Pique.

I flere medier kan man lese at Pique har sagt at draktkritikken var dråpen, men nå siteres han ifølge NTB på dette ikke hadde noe å si for avgjørelsen.

- Dette er ikke en avgjørelse tatt i kampens hete. Jeg har tenkte mye på dette. Det er ikke på grunn av hva som skjedde i dag, sier han.

GIR SEG: Gerard Pique gir seg på landslaget etter Russland-VM. Foto: Hektor Pustina / AP / NTB Scanpix)
GIR SEG: Gerard Pique gir seg på landslaget etter Russland-VM. Foto: Hektor Pustina / AP / NTB Scanpix) Vis mer

Ville ha mer beheaglige drakter

Den spanske stjerna får støtte fra lagledelsen når det gjelder valget av drakt. I en pressemelding uttaler Det spanske fotballforbundet følgende:

– Piqué klippet ermene kun for å gjøre det mer behagelig for seg selv, noe mange andre spillere har gjort tidligere.

Saken om at storspilleren gir seg på landslaget har slått ned som en bombe i fotballfrelste Spania. Pique har i ettertid også fått massiv støtte på sosiale medier.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 92572288


Varnish cache server