MOT REGLENE: Det skal virkelig ikke mye til før tennisspillerne som deltar i Wimbledon får høre at de har brutt reglene. Eugenie Bouchards bh-stropp ble gjenstand for spekulasjoner i går. Foto: NTB Scanpix
MOT REGLENE: Det skal virkelig ikke mye til før tennisspillerne som deltar i Wimbledon får høre at de har brutt reglene. Eugenie Bouchards bh-stropp ble gjenstand for spekulasjoner i går. Foto: NTB ScanpixVis mer

Først gikk yndlingen på et sjokkerende tap. Så måtte hun svare for valg av undertøy

- Det er ingen som har sagt noe til meg om bh-en min.

(Dagbladet): At 21 år gamle Eugenie Bouchard ikke er i form for tiden ble svært klart under Wimbledon-turneringa i går.

Den canadiske spilleren har falt på rankingen etter å ha tapt 11 av de 13 siste kampene, og er ranket som nummer tolv i verden.

Overraskende tap Likvel skulle det ikke være noe problem for 21-åringen å vinne over kinesiske Duan Ying-Ying som er ranket som nummer 117 i verden.

I fjor spilte 21-åringen finale mot Petra Kvitova, der tjsekkeren vant. I år var kanadieren milevis unna en ny Wimbledon-inale.

Med 7-6 (7-3), 6-4 tok kinesiske Duan Ying-Ying seg videre, mens Bouchard gikk hopdestups ut av den ærverdige turneringa i sin alle første kamp.

Og som om det ikke var nok at Bouchard måtte tåle å ryke allerede i første runde, måtte hun etter kampen svare på spørsmål om kledningen sin.

Fokus på sports-bhen Wimbledon-turneringa er kjent for å ha svært strenge regler når det kommer til hva spillerne kan ha på seg. Hovedregelen er at man kun skal ha hvite klær på seg.

Foran fjorårets turnering ble klesreglene ytterligere strammet inn, og spillerne ble pålagt å også spille med hvitt undertøy og sko.

I 2013 stilte Roger Federer med oransje såler under skoene, noe som skapte store overskrifter. Året før stilte Serena Williams i en lillea shorts, mens hun i 2013 pyntet neglene med leopardmønster - og ingen av delen falt i smak hos de høye herrer.

Under gårsdagens kamp mot Duan Ying-Ying spilte Eugenie Bouchard i helhvitt, men hadde en liten svart kant på bh-stroppen. Det var nok til at dommer Louise Engzell undersøkte om det var et så stort overtramp at 21-åringen kunne straffes, skriver Daily Mail.

Regelen sier at man kan ha en fargestripe med en bredde på opptil én centimeter på undertøy, og dommeren konkluderte trolig med at Bouchard holdt seg innenfor regelen.

Ikke forberedt På pressekonferansen etter kampen hadde ikke tennisspilleren fått med seg at det hadde vært diskusjoner rundt sports-bhen hennes.

- Nei, det har jeg ikke fått med meg. Og det er ingen som har sagt noe til meg om bh-en min, sa Bouchard til pressen etter den tidlige Wimbledon-exiten.

Tennisyndlingen innrømmet etter tapet at hun ikke var forberedt.

- Jeg følte meg veldig uforberedt til denne kampen. Men jeg ønsket å spille, uansett hva. 

Nå ønsker den canadiske spilleren å ta litt fri.

- Jeg skal ta litt fri nå, og ikke tenke på tennis på en liten stund, og så kommer jeg sterkere tilbake, lovet Bouchard på pressekonferansen.

YNDLING: Canadiske Eugenie Bouchard er en av tennissportens yndlinger, men har ikke vært i form den siste tiden. Foto: Reuters / Henry Browne / NTB Scanpix
YNDLING: Canadiske Eugenie Bouchard er en av tennissportens yndlinger, men har ikke vært i form den siste tiden. Foto: Reuters / Henry Browne / NTB Scanpix Vis mer