Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Først herjet hun med dem. Nå har danskene spurt Silje om hjelp

- De har vært på meg, alle jeg kjenner.

BLID DAGEN DERPÅ: Den norske keeperhelten Silje Solberg sleit med å sove etter superkampen mot Danmark, Men hun var blid og fornøyd dagen etter likevel. Nå har danskene bedt henne om hjelp, ved å stå like bra i de tre kampene i hovedrunden også.
BLID DAGEN DERPÅ: Den norske keeperhelten Silje Solberg sleit med å sove etter superkampen mot Danmark, Men hun var blid og fornøyd dagen etter likevel. Nå har danskene bedt henne om hjelp, ved å stå like bra i de tre kampene i hovedrunden også. Vis mer

DEBRECEN (Dagbladet): Silje Solberg opplevde sitt livs håndballkamp da Norge slo Danmark 27-21 i går kveld.

Storspillet førte til at hun sleit med å sove natt til i dag.

- Oppspilt og gira - Jeg burde ha sovet godt, men det har jeg ikke gjort. Jeg var oppspilt og gira. Det var vanskelig å roe seg, for man blir så glad når man får til en sånn kamp. Jeg hadde ventet lenge på den dagen, sier Silje Solberg til Dagbladet dagen etter maktdemonstrasjonen mot Danmark.

I danske Team Tvis Holstebro er hun lagvenninne med de danske nøkkelspillerne Kristina «Mulle» Kristiansen og Ann Grete «AG» Nørgaard Østerballe.

Det tok ikke lang tid etter kampen før det tikket inn en sms fra «AG».

- Hun skrev at jeg var irriterende god, sier Silje.

Kan hjelpe danskene Playmaker Kristina Kristiansen forklarte også det danske nederlaget med at de tapte for Silje Solberg.

Men pågangen fra de danske jentene stanset ikke med det. Også i dag har flere danske jenter vært på henne og bønnfalt om norsk hjelp i fortsettelsen av mesterskapet.

Paradoksalt kan Norge hjelpe Danmark til å komme til semifinalen i Budapest neste helg.

I så fall må Norge vinne alle sine tre kamper i hovedrunden, og sånn sett stikke av i tet, og sikre en av de to semifinalebilletene i gruppa. I tillegg må Danmark også vinne sine tre kamper mot Spania, Polen og Ungarn.

Begge deler er fullt mulig.

Drømmefinale - Ja, alle danskene har spurt om vi kan hjelpe dem. De ser at de er avhengig av norsk hjelp, sier Silje og ler.

- Men dere har også en mulighet til å kvitte dere med danskene, om dere ikke vil at de skal nå semifinalen?

20 REDNINGER: Silje Silberg reddet 20 av 41 danske skudd i EM-kampen. Ikke rart hun jublet over egen innsats.
20 REDNINGER: Silje Silberg reddet 20 av 41 danske skudd i EM-kampen. Ikke rart hun jublet over egen innsats. Vis mer

- Ja, det hadde kanskje vært greit, egentlig, det. Men om vi hadde slått dem i finalen, så hadde det vært enda gøyere. Og uansett må danskene gjøre sin jobb.

Varm mobil Etter seieren i går kveld var det middag, før kvelden ble avsluttet med adventsstund med laget rundt klokka 00.30.

Men Silje fant altså ikke roen til å sove.

- Jeg var sliten og hadde lyst til å sove. Men jeg fikk det ikke til. Og jeg kunne jo ikke løpe rundt i gangene og skrike, heller. Så da svarte jeg på en del meldinger. Det ble mye pågang på telefonen etter kampen, så jeg måtte svare en del i dag også.

Ikke møtt fulltallig Spania I morgen er Spania første motstander i hovedrunden. En nasjon den nye keeperhelten har til gode å møte med fullt lag.

- Jeg kjenner noen av enkeltspillerne, så det hjelper litt. Men jeg tror aldri jeg har møtt et fullt spansk lag før, bare med juniorlandslaget.

Og er det én ting Silje er etter gårsdagens bragd, så er det junior.