Først hisset Hareide på seg motstanderens trener. Nå får han advarsel av Sverige-legende

Ordkrig før Malmö-Olympiakos.

TROR PÅ DOMINANS: Åge Hareide tapte Champions League-debuten mot Juventus. I kveld kommer Olympiakos på besøk til Malmö. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix
TROR PÅ DOMINANS: Åge Hareide tapte Champions League-debuten mot Juventus. I kveld kommer Olympiakos på besøk til Malmö. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Åge Hareides Malmö holdt Juventus til 0-0 i 59 minutter i Torino i den første gruppespillskampen i årets Champions League.

Så brøt Carlos Tevez gjennom etter massivt press.

Argentineren satte inn nummer to på tampen, men Åge Hareides menn hadde på ingen måte dummet seg ut i Champions League-debuten. 0-2 borte mot Juventus er mer enn godkjent.

Dominans I kveld tar Malmö mot Omar Elabdellaouis Olympiakos i Skåne. I går sa Hareide at han har tro på at de lyseblå kan overraske.

- Jeg tror Malmö kommer til å dominere. Olympiakos får en tøff oppgave. Olympiakos har bra offensive kvaliteter. Svakhetene holder jeg for meg selv, la han til.

Hareide sa også at han mener Salzburg, som Malmö slo ut i kvalifiseringen, er bedre enn de greske mestrene. Det fikk Olympiakos-boss Michel til å se rødt da han møtte til pressekonferanse og ble konfrontert med nordmannens utspill:

- Om Åge er like god i kampen som han var på pressekonferansen, så har vi ingen sjanse. Det er imponerende at han vet så mye om vår klubb.

- Uttalelsene hans påvirker ikke meg eller spillerne. Jeg synes bare det er komisk. Jeg har vokst opp med å respektere mine motstandere. Men jeg er ikke sint på grunn av dette, jeg fokuserer på kampen, sa Michel.

Mellbergs advarsel En annen som ber Hareide ta Olympiakos på alvor er Sverige-legende Olof Mellberg. Den tidligere storstopperen, som var innom både Juventus og Olympiakos i løpet av karrieren, trekker fram kulturen i Aten-klubben.

- Når man er i klubber som Olympiakos forstår man hva proff-fotball innebærer, hva det krever av deg. Hvilken seriøsitet, både mentalt og fysisk, som krever for å prestere - hvor seriøst de ser på fotballen. Med alt fra hvordan man tar vare på kroppen, til taktikk og ulike spillideer. Man jobber utrolig tett. Sånn sett blir fotballen mer som en jobb enn det var da jeg var i allsvenskan, sier Mellberg til den svenske avisa Expressen.

Olympiakos slo selveste fjorårsfinalist Atlético Madrid i Champions League-premieren. Mellberg tror Malmö-spiss Markus Rosenberg kommer til å få det tøft mot det greske forsvaret.

- Jeg utviklet meg stort i Juventus og Olympiakos. Det var da jeg hadde mine beste år som forsvarsspiller. I de klubbene utvikler man helhetsperspektivet, alt fra hvor tett man jobber på banen, men også aspekter rundt å spille under press. I Olympiakos er man vant til å spille under press, sier Mellberg.

• Malmö FF - Olympiakos sendes på Viasat Sport klokka 20.45.

ADVARER: Olof Mellberg forteller at han utviklet seg mye som forsvarsspiller i Hellas. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
ADVARER: Olof Mellberg forteller at han utviklet seg mye som forsvarsspiller i Hellas. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix Vis mer