Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Først jukset Fifa, så jukset Henry

Irene i harnisk etter VM-exiten. - Jeg er glad, sier Henry.

KNUSTE IRLANDS VM-DRØM: Her har Thierry Henry nettopp dempet ballen med hånda, før han serverer lagkompis William Gallas en ferdigscoret pasning til 1-1. Foto:  AP Photo/Michel Euler
KNUSTE IRLANDS VM-DRØM: Her har Thierry Henry nettopp dempet ballen med hånda, før han serverer lagkompis William Gallas en ferdigscoret pasning til 1-1. Foto: AP Photo/Michel Euler Vis mer

||| (Dagbladet): «Vi spilte som løver, men Sør-Afrika vil savne en formidabel gjest».

Slik beskriver avisa Irish Independent den ambivalente følelsen av å levere en av tidenes beste landskamper, men likevel sitte igjen med ingenting.


På grunn av et juksemål fra Thierry Henry.

Det var 13 minutter ut i første ekstraomgang Henry kom på bakre stolpe, dempet ballen med hånda før han serverte en ferdigscoret pasning til William Gallas.

Henry: - Jeg er glad

1-1-målet sendte Frankrike til VM på en lite ærefull måte. Etterpå så Henry ut til å være skamfull der han satt midt på banen med hodet bøyd.

Men intervjuene etterpå tydet på det motsatte.

-  Ja, det var hands. Men det er ikke jeg som dømmer. Jeg er i boksen og har to forsvarsspillere foran meg. Ballen traff meg i hånda, dommeren så det ikke og jeg spilte videre. Det forandrer ikke på det faktum at jeg er glad for at vi kvalifiserte oss, sier Henry ifølge Reuters.

Richard Dunne ble sittende igjen på banen med Henry etter kampslutt, og så nærmest ut til å trøste franskmannen.

Følte seg verre

Men han følte seg bare mer uvel etter å ha snakket med Barcelona-spissen.

- Han sa at vi fortjente å vinne. Hva skal jeg føle da? Jeg føler meg bare verre. Han innrømmet at han jukset. Vi skulle vunnet kampen. Han sa bare «sånn er det». Han sa bare at han handset, at han ikke mente det. Når jeg ser det nå, er det ganske åpenbart at han mente det. Alle kan se det, men de kommer ikke til å endre det nå, sier han ifølge Irish Independent.

Irene var rasenda da Fifa i tolvte time bestemte seg for å seede gruppetoerne, for å unngå at de antatt beste lagene som Portugal og Frankrike skulle møte hverandre.

Etter den bitre VM-exiten i Paris blusset sinnet opp igjen blant de grønnkledde - som langet ut mot Fifa-toppenes avgjørelse.

HANDSEN ALLE SÅ: Irland-spillerne reagerte spontant da Gallas headet ballen i mål. Men ingen i dommerteamet så den krystallklare handsen fra Henry. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
HANDSEN ALLE SÅ: Irland-spillerne reagerte spontant da Gallas headet ballen i mål. Men ingen i dommerteamet så den krystallklare handsen fra Henry. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

- Med den trekningen ønsket de at Portugal og Frankrike skulle gå videre og de gjorde det, konstaterer Liam Brady.

Richard Dunne mener utlikningsmålet fra Gallas bygger opp under den påstanden.

- Det er latterlig. Dessverre var det dette vi trodde kom til å skje, ettersom VM styres av mennesker som bestemmer hvem som skal få komme dit. Det er tøft å takle. Det var ikke engang en vanskelig avgjørelse (handsen til Henry), sier han.

Angriper dommeren

Irish Independent fyrer også oppunder konspirasjonsteoriene.

«Tapre, tapre, fantastiske Irland. De sto opp som løver og satset alt, og sannelig leverte de alt vi kunne ha bedt om. Men til slutt, etter 120 episke minutter, hva mer kunne de gjort? Først jukset Fifa, som endret reglene for å gi de store nasjonene en lettere vei til VM, så ble de rammet av juks igjen etter en scoring som åpenbart ikke skulle vært godkjent.»  

Både irske aviser og spillere peker på at Henry i tillegg sto i offsideposisjon da han handset. Men den svenske dommeren Peter Hansson fikk ikke med seg noen av delene.

Dunne går langt i å antyde at dommeren var korrupt.

- Noen dommeravgjørelser hadde gått i vårt favør, så han følte nok at han måtte gi Frankrike en stor en. Det er ordrene han var blitt gitt, og de utførte han. Dommeren sa han var 100 prosent sikker på at det ikke var hands, og så kom Thierry Henry og fortalte hva han hadde gjort. Det er ganske åpenbart at vi ble snytt, sier han.

KNUST: De irske spillerne gråt ute på matta etter kampslutt. Her Robbie Keane. Foto: AP Photo/Michel Euler
KNUST: De irske spillerne gråt ute på matta etter kampslutt. Her Robbie Keane. Foto: AP Photo/Michel Euler Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media