Først knuste han Chelsea-fansens hjerter. Så knuste han nok en rekord

- De ville ikke ha ham.

REDDET POENG: Frank Lampard kom inn fra benken mot sine gamle lagkamerater i Chelsea, og reddet ett poeng for Manchester City. Feiringen var av det dempede slaget. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX
REDDET POENG: Frank Lampard kom inn fra benken mot sine gamle lagkamerater i Chelsea, og reddet ett poeng for Manchester City. Feiringen var av det dempede slaget. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Det så lenge ut som om José Mourinho og Chelsea skulle snike med seg alle tre poengene på Etihad i går, men helt på tampen dukket ingen andre enn Frank Lampard opp og reddet ett poeng for sin nye arbeidsgiver.

Chelsea-supporterne på tribunen, og sikkert også foran tv-skjermer over hele verden, satt med ansiktet i hendene da det gikk opp for dem at mannen som har gitt dem så mange gledesstunder, nå hadde fått dem nådeløst ned på jorda igjen.

Og med gårsdagens scoring, knuste mannen med 211 mål for Chelsea nok en rekord. Han er nå den eneste spilleren som har scoret mot 39 ulike Premier League-klubber.

- Fullstendig surrealistisk Etter kampen var det en emosjonell Lampard som snakket med pressen, men han gjorde det likevel klart at hans nye arbeidsgiver fortjente scoringen.

- Det er fullstendig surrealistisk. Ser man på hvordan kampen utviklet seg så fortjente ikke City å tape, men å komme inn fra benken og få den mottakelsen jeg gjorde. Det var følelsesmessig sterkt og en spesiell dag, sier Lampard ifølge fifa.com.

- Hadde det ikke vært Chelsea jeg scoret mot hadde det nok vært flere følelser å spore i ansiktet mitt, men etter 13 år i klubben og mottakelsen jeg fikk i går, kunne jeg ikke reagere på noen annen måte.

Lampard fortsetter med å rose sine nye lagkamerater for moralen.

HORN I SIDEN: José Mourinho og Manuel Pellegrini under gårsdagens kamp mellom Manchester City og Chelsea. På managerenes pressekonferanse etter kampen ble det klart at rivaleriet mellom de to lever i beste velgående. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
HORN I SIDEN: José Mourinho og Manuel Pellegrini under gårsdagens kamp mellom Manchester City og Chelsea. På managerenes pressekonferanse etter kampen ble det klart at rivaleriet mellom de to lever i beste velgående. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix Vis mer

- Det er mye karakter i laget - det så jeg fra det øyeblikket jeg kom hit. Det starter med lederne i laget - Vincent (Kompany), Yaya (Toure) og Harty (Joe Hart). Milly (James Milner) var fantastisk og (Eliaquim) Mangala hadde en strålende debut, sier den tidligere Chelsea-spilleren.

Hevder han var uønsket City-manager Manuel Pellegrini har tro på at laget hans kan dra mye nytte av Lampards erfaring, og forteller at han gjorde dette klart for midtbanespilleren da han kom til de lyseblå på lån. Han sier samtidig til Daily Mail at det er opplagt at Chelsea ikke ville ha ham.

- Chelsea ville ikke ha Frank Lampard. Om de hadde ønsket det, hadde han spilt der ennå. Jeg sa til ham før han kom inn at han skulle score. Han har både erfaringen og kvaliteten til å gjøre som han gjorde, sier chileneren.

José Mourinho var tydelig skuffet etter at laget hans gikk på sitt første poengtap denne sesongen. Han nektet å snakke om sin tidligere elev. Mannen han på et tidspunkt kalte «verdens beste midtbanespiller».

- Jeg snakker ikke om spillere på andre lag. Jeg kommer aldri til å gå lei av å snakke om ham som Chelsea-spiller, men han er ikke lenger en Chelsea-spiller, sier portugiseren.

Spilte som Stoke Det er heller ikke mye kjærlighet tapt mellom de to managerne som var i aksjon i går. Pellegrini passet på å fornærme sin rival ettertrykkelig på sin pressekonferanse.

- Vi hadde et lag som spilte som en stor klubb, og et lag som spilte som en liten klubb, som Stoke, sier City-manager Manuel Pellegrini etter oppgjøret, og refererte til at Chelsea lå dypt i banen (Stoke tok for øvrig tre poeng mot City på Ethiad). 

- Mourinho er nok fornøyd med resultatet, men det er ikke jeg.  Vi spilte i 90 minutter for å vinne mot et lag som bare forsvarte seg og satte folk foran eget mål.

1-0 Andre Schurrle ga Chelsea ledelsen etter en mønsterkontring av de mørkeblå. For første gang gikk Diego Costa målløs av banen i Premier League. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/NTB Scanpix
1-0 Andre Schurrle ga Chelsea ledelsen etter en mønsterkontring av de mørkeblå. For første gang gikk Diego Costa målløs av banen i Premier League. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/NTB Scanpix Vis mer

Jose Mourinho lot seg derimot ikke pille på nesen av City-managerens kritikk, og kom tradisjonen tro med et eget stikk.

Ved to anledninger kalte han Pellegrini for Pellegrino - og sa:

- Pellegrino sier han ikke snakker om andre lag, så gjør han det likevel. Jeg kommer aldri til å gjøre det, jeg holder det jeg lover.

DEMPET: Frank Lampard valgte en rolig feiring etter sin sene utlikning mot gamleklubben. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
DEMPET: Frank Lampard valgte en rolig feiring etter sin sene utlikning mot gamleklubben. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer