STORTALENT: Mats Møller Dæhli har allerede rukket å sette sitt preg på både klubb- og landslag etter at han returnerte til Norge fra sitt opphold i Manchester United. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STORTALENT: Mats Møller Dæhli har allerede rukket å sette sitt preg på både klubb- og landslag etter at han returnerte til Norge fra sitt opphold i Manchester United. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Først landslagsdebut og cupgull. Nå skal han fest-debutere

Møller Dæhli har hatt to fantastiske uker.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Med dagens cupgull, er to vanvittige uker over for Mats Møller Dæhli.

I løpet av den korte perioden har han både rukket å få prøve seg med flagget på brystet, før han i dag vant sitt første trofé. Det kan være vanskelig å huske at stortalentet var er 18 år gammel.

- De siste to ukene har vært helt fantastiske. Først fikk jeg min landslagsdebut, og nå cupgullet. Det er helt utrolig stort, sier han.

Fest-debutant Det har godt fort for Dæhli etter at han kom tilbake til Norge etter et lengre opphold i ungdomsavdelingen til Manchester United. Selv sier han at han aldri hadde trodd han skulle være der han er nå.

- Jeg hadde egentlig bare fokus på å spille meg inn på laget. Jeg har aldri vunnet noe før, så dette er det klart største jeg har vært med på ved siden av landslagsdebuten.

Rosenborgs Mikkel Diskerud unnet Magne Hoseth målet hans, og kom med lovord om Molde-veteranen. Det samme gjør Dæhli.

- Vi vinner litt for han i dag. Det er helt utrolig hvordan han klarer å spille så bra over tid med alt det som har skjedd rundt ham. Det er en fantastisk prestasjon, og det er så fortjent at han scorer i dag, sier 18-åringen.

Og nå skal Molde-spillerne på fest. Det blir en ny opplevelse for Dæhli.

- Jeg har ikke vært med på noe fest før egentlig. Vi får se hva som skjer, flirer han.

Fjorårets helt Sammen med Dæhli, er målvakt Ørjan Nyland en av ungguttene som skal ta Molde-laget videre de neste årene.

For ett år siden var det han som var den store helten da Hødd trakk det lengste strået i fjorårets cupfinale mot Tromsø. I dag er han glad det var Magne Hoseth som fikk avgjøre.

- Det er kjempekjekt at det er Magne som får det målet. Han har stått på og bidratt med humør inn i gruppa. Han har vist en veldig mental styrke med den kampen han har hatt parallellt på hjemmebane, sier Nyland.

- Det blir litt sånn at vi vinner for ham. Vi vet alle hvor mye betyr for ham å vinne.

Molde-spillerne reiser hjem til Rosenes by allerede i kveld. Nyland gleder seg til å kunne motta folkets hyllest.

- Det blir helt fantastisk i kveld. Nå er sesongen plutselig veldig mye bedre, sier han.