Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Først lettet, så irritert

CARDIFF (Dagbladet): - Jeg er glad for poenget slik kampen utviklet seg. Det som derimot irriterer meg noe fryktelig er at jeg fikk beskjed om at Armenia hadde slått Ukraina 2-0. Og så ble det 2-3, sier Nils Johan Semb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener-følelsene var mange og veldig blandet i Cardiff i går kveld. Det er litt bittert å spille 1- 1 når du føler du skulle vunnet. Men etter Nathan Blakes kanonheading for Wales handlet det om å redde stumpene for Norge.

Og helsa måtte ofres for å få det til.

- Det kunne veldig fort gått galt i denne kampen, sier Nils Johan Semb i et lettet øyeblikk til Dagbladet.

Før han tenker på de fire poengene som er borte på de to første VM-kvalifiseringskampene. Og det svir fordi Norge burde vunnet begge. Om vi hadde vært flinke nok til å avslutte sjansene.

7-4 i målsjanser

- Det jeg oppsummerte etter EM stemmer fortsatt, sier Semb. - Vi er ikke flinke nok til å score på sjansene våre. Og mye skyldes manglende teknikk.

- Det er på det området vi har mest å gå på i norsk fotball.

  • I går kom Nils Johan Semb til 7-4 for Norge i målsjanser. Han er fornøyd med tallene, men misfornøyd med utførelsen.

- Sjøl om 1-1 er mye bedre enn tap sier det seg sjøl at jeg ikke er fornøyd, sier Semb. - Skal Norge utvikle seg som lag er vi nødt til å bedre effektiviteten.

Men hvordan gjør man det? Når finteknikken mangler i de avgjørende situasjonene?

- Er du i flytsonen så setter du noen av de sjansene vi fikk her, sier Semb. - Når du ikke er det så brenner du dem. Og derfor må vi jobbe videre med avslutningene.

Truet bakrommet

Men: - Det er tross alt bedre å skape sjanser du ikke scorer på, enn ikke å skape sjanser i det hele tatt.

Spissvalget - Ole Gunnar Solskjær framfor Tore André Flo - kom overraskende på mange i går- Ole Gunnar ble valgt fordi jeg ville ha en spiss som truet bakrommet, sier Semb.

ENGASJERT: Nils Johan Semb hadde høy tenning på benken etter at Wales hadde tatt ledelsen.