Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Først litt pizza. Men til helga vil Jacobsen gjøre noe han aldri har gjort

Håper på over 230,5 meter.

HYGGET SEG:  Trener Alexander Stöckl (foran) tok med seg hoppgutta ut på pizzarestaurant i går kveld. Anders Jacobsen i bakgrunnen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
HYGGET SEG: Trener Alexander Stöckl (foran) tok med seg hoppgutta ut på pizzarestaurant i går kveld. Anders Jacobsen i bakgrunnen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Etter en hektisk hoppuke tok trener Alexander Stöckl med seg hoppgutta på pizzarestaurant i Østerrike i går kveld.

Anders Jacobsens 5. plass i sammendraget ble den største beholdningen. Nordmennene kom for å vinne, men klarte ikke å leve opp til forventningene.

For Jacobsen ble Hoppuka likevel en personlig opptur. Han har slitt med korsbåndet etter fallet i Planica i 2013. Nå er han tilbake for fullt. Og til helga vil han gjøre noe han aldri har gjort før:

Hoppe over 230,5 meter.

Bestenotering Sesongens første skiflygingsrenn går i Kulm i Østerrike.

- Jeg håper på ny bestenotering, over 230,5 meter, sier Jacobsen til Dagbladet.

Da han falt i Planica, var det nettopp i en skiflygingsbakke. Han er ikke redd for å prøve seg igjen i en av de aller største hoppbakkene.

- Nei, jeg stoler på kroppen min. Jeg er godt trent, og korsbåndet tåler mer enn det gjorde før. Hvis det ryker nå, er det uflaks, sier Jacobsen.

En drøm Bakken i Kulm har fått en ny og moderne profil. Johan Remen Evensen har verdensrekorden på 246,5 meter, satt i Vikersund.

Kulm drømmer om å få det første hoppet over 250 meter. For noen dager siden uttalte Remen Evensen til NTB at han ikke tror at dette er mulig nå.

- Med den riktige hopperen under helt ideelle forhold kan det være mulig. Men jeg tror det ikke, sa han.

Tid og ro I går kveld ble det tid og ro til å oppsummere Hoppuka.

Stefan Kraft fra Østerrike vant foran landsmannen Michael Hayböck.

Anders Fannemel ble nest beste nordmann på 11. plass, Rune Velta ble nummer 18 og Anders Bardal 20. Ellers lå nordmennene litt strødd utover.

- Nok en gang er det Østerrike som vinner. Dette skjer for sjuende året på rad. Jeg håper snart det kommer et generasjonsskifte for oss som gjør at vi kan slå tilbake, sier Jacobsen.

PERSONLIG OPPTUR:  Anders Jacobsen ruslet ut av bakken i Bischofshofen med et smil i går kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
PERSONLIG OPPTUR: Anders Jacobsen ruslet ut av bakken i Bischofshofen med et smil i går kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer