Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Først mistet jeg bestekompisen min Colin McRae, og så skjer dette med Schumi...

Petter Solberg har sendt lykkeønskning til Schumacher.

STYGT FALL: Den sjutallige formel 1-verdensmesteren Michael Schumacher falt stygt på slalåmski i franske Meribel i går, og tilstanden hans er fortsatt kritisk. Her er han på ski i italienske Madonna di Campiglio i 2006. Foto: AP Photo/Ferrari
STYGT FALL: Den sjutallige formel 1-verdensmesteren Michael Schumacher falt stygt på slalåmski i franske Meribel i går, og tilstanden hans er fortsatt kritisk. Her er han på ski i italienske Madonna di Campiglio i 2006. Foto: AP Photo/Ferrari Vis mer

Tidligere rallyverdensmester Petter Solberg mottok beskjeden om alpintulykken til formel 1-legenden Michael Schumacher med stor sorg, og sendte kjapt sin gode venn lykkeønskninger på sosiale medier.

Oversatt til norsk, skrev han følgende på engelsk på twitter:

«Mine tanker går til Michael Schumacher i kveld. Jeg ber om en siste seier fra deg, min venn» - og så la han til hashtagen #TrueLegend.

- Krysser fingrene Fra familieferie i Dubai var Petter Solberg fortsatt rystet over Schumachers ulykke, da Dagbladet snakket med han i dag.

- Jeg fikk vite om ulykken rett etter at den skjedde. Jeg fikk en sms fra folk i motorsportmiljøet, sier Petter Solberg.

- Jeg krysser fingrene for at det går bra med han, og følger med på situasjonen. Det er helt forferdelig det som har skjedd. Heldigvis er han en tøffing, så jeg håper og tror at dette går bra.

Petter Solberg og den sjutallige formel 1-verdensmesteren Michael Schumacher var gode venner. De møttes i mange anledninger, og den tyske motorsportslegenden har også sittet på med Petter Solberg. Det skjedde i Sverige i februar 2005.

Verdensmestre samme år - Schumacher var fascinert av rally, og han ga uttrykk for at det var en rå opplevelse etter å ha sittet på med meg under en test, sier Petter Solberg.

Kona og ungene til Schumacher har også sittet på med Petter Solberg.

- Schumacher og jeg møttes også på en tilstelninger, premieutdelinger og fester i tilknytning til motorsporten. Det er alltid hyggelig å møte han, og vi ble også begge verdensmester i 2003, sier Petter Solberg.

- Tiltrekkes av action
Motorsport er ofte forbundet med mye risiko, og Petter Solberg har opplevd at flere i miljøet har gått bort.

• I 2005 mistet Markko Märtins kartleser Michael Park livet under en voldsom krasj mot et tre under VM-runden i rally i Wales.

• I 2007 mistet tidligere rallyverdensmester Colin McRae livet i en helikopterulykke i nærheten av sitt hjem i Skottland. McRae var selv pilot i helikopteret.

SISTE NYTT: Doktorer og nevrokirurger orienterte verdenspressen om siste nytt om Michael Schumacher på en pressekonferanse på sykehuset i Grenoble nå i formiddag. Yoan Valat / EPA / NTB Scanpix
SISTE NYTT: Doktorer og nevrokirurger orienterte verdenspressen om siste nytt om Michael Schumacher på en pressekonferanse på sykehuset i Grenoble nå i formiddag. Yoan Valat / EPA / NTB Scanpix Vis mer

- Folk som driver med motorsport tiltrekkes ofte av action og spenning. Det er kanskje årsaken til at Schumacher valgte å kjøre utenfor løypa i alpintbakken, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Og mens han reflekterer over tidligere fæle hendelser, så sier kommer det fra Petter - etter noen sekunders tausshet:

- Først mistet jeg bestekompisen min Colin McRae, og så skjer dette med Schumi... Men jeg tror Schumacher klarer seg. Han er en tøffing.

FØLER MED SCHUMI: Petter Solberg har sendt lykkeønskninger til kompisen Michael Schumacher.Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
FØLER MED SCHUMI: Petter Solberg har sendt lykkeønskninger til kompisen Michael Schumacher.Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer