Først på overtid klarte keeperen å redde en ball. Da hadde han allerede sluppet inn seks mål

Liverpool til semifinale i ligacupen etter 6-1.

STORSEIER: Divock Origi (i midten) scoret hattrick. Her feirer han med målscorer Jordon Ibe (t.h) og Connor Randall. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
STORSEIER: Divock Origi (i midten) scoret hattrick. Her feirer han med målscorer Jordon Ibe (t.h) og Connor Randall. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB ScanpixVis mer

• Southampton - Liverpool 1-6 (1-3)

SISTE: Liverpool har trukket Stoke i semifinalen i ligacupen. Den andre semifinalen blir dermed Manchester City og Everton.

(Dagbladet): Liverpool-manager Jürgen Klopp har fått en god start på den engelske balløya. Den skulle vise seg å bli bedre etter kveldens kamp på St. Mary's. For Southamptons del ble kvelden et mareritt.

For Liverpool er blant de fire gjenværende lagene i ligacupen etter en imponerende storseier på fremmed gress. Tyskeren står nå med 7-3-1 på de elleve første kampene som manager for Liverpool.

- Det er ikke ofte du kan nyte en kamp de siste 25 minuttene, uttalte Jürgen Klopp etter kampen.

Han mente det ikke var en «perfekt» kamp, men at den var «veldig, veldig god».

Tapet var det største på eget gress for Southampton siden 1959 (0-6 for Brentford). For de som ikke er så gode i matte er det altså hele 56 år siden.

Dobbel Sturridge En spillesugen Daniel Sturridge viste hvorfor de røde har savnet ham. Spissen som har vært ute store deler av sesongen snudde kampen for gjestene etter at hjemmelaget tok ledelsen før det hadde gått 40 sekunder.

På den første scoringen viste Sturridge stor ro, mens den andre må han dele med lagkamerat Emre Can. Midtbanespilleren la en perfekt vektet ball med yttersiden av foten til Sturridge på løp, som fikk sette ballen i nettmaskene uten at noen Saints-forsvarere var i nærheten. Pasningen til Can var verdt inngangspengene alene.

Jürgen Klopp har tidligere hintet til at Daniel Sturridge må finne ut hva som er ekte smerte, og hva som bare er i hodet hans. I kveld viste engelskmannen hva Liverpool får dersom han holder seg skadefri.

Alberto Moreno var ikke oppmerksom nok da han lot Sadio Mané sette inn 1-0. Det var imidlertid backen da han banket ballen mot nettmaskene like før hvilen, og fikk se Origi forlenge ballen i mål. Liverpool gikk til pause med 3-1-ledelse etter å ha vært svært effektive i den første omgangen.

Origi sentral
Den andre omgangen så ikke ut til å bli like innholdsrik som den første. Men Liverpool fortsatte å være effektive foran mål. Det var spørsmål om Divock Origi var sist borti ballen som Moreno hamret mot mål på 3-1, det var imidlertid ikke spørsmål om han var sist på Liverpools fjerde scoring.

20-åringen vendte vakkert i boksen før han hamret ballen i nettet bak Maarten Stekelenburg etter 68 minutter. Det var de rødes fjerde skudd på mål i kampen.

Origi startet også angrepet som endte med 5-1-scoringen. Spissen hælflikket ballen til Moreno på kanten, som igjen fant Jordon Ibe i boksen. Unggutten tok ballen ned på kassa før han banket den i mål i korthjørnet.

Hattrick Men det stoppet ikke der, for Origi var ikke ferdig for kvelden. Han snek seg inn bak sin oppasser VictorWanyama, og stanget inn Liverpools sjette mål for kvelden. Pasningen kom fra innbytter Brad Smith.

Det var en etterlengtet opptur for belgieren som har slitt etter et imponerende VM for Belgia. Han fikk det ikke helt til i Lille forrige sesong, og har heller ikke fått mye spilletid i rødt denne sesongen.

På overtid fikk endelig Stekelenburg redde en ball da Emre Can avsluttet. De seks første skuddene fra Liverpool gikk rett inn i kassa.

Det betyr at Liverpool er to kamper unna finale i ligacupen.