Premier League:

Først raknet Chelsea i løpet av tre minutter. Så fortsatte Costa showet mot Swansea

Antonio Conte fortsatt ubeseiret som manager.

SCORET IGJEN: Diego Costa fortsetter å banke inn mål for Chelsea denne sesongen. I dag ble det to nye scoringer. Samtidig skulle han kanskje vært utvist. Foto: Reuters / Rebecca Naden / NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Diego Costa fortsetter å banke inn mål for Chelsea denne sesongen. I dag ble det to nye scoringer. Samtidig skulle han kanskje vært utvist. Foto: Reuters / Rebecca Naden / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Swansea - Chelsea 2-2 (0-1)

(Dagbladet): Chelsea så solide ut i nesten 60 minutter mot et Swansea-lag som ikke hadde skapt noe verdt å nevne foran målet til Thibaut Courtois.

Diego Costa hadde gitt bortelaget en oppskriftsmessig ledelse og Chelsea forsøkte å punktere kampen. I stedet snudde Swansea alt i løpet av tre minutter.

Først laget Courtois et klønete straffespark, så lot dommeren en klar Swansea-forseelse gå like etterpå - noe som resulterte i scoring.

Diego Costa har vist storform i det siste, og virker ustoppelig om dagen. 27-åringen brassesparket ballen i mål og sørget for uavgjort i målprotokollen ti minutter før slutt, i en kamp som var veldig underholdende.

- Vi får et fyrverkeri i andre omgang, mente Brede Hangeland i TV 2-studio.

Costa var samtidig heldig som aldri fikk sitt andre gule kort i kampen. Han så blant annet ut til å filme da han falt i duell med Swansea-keeperen etter 65 minutter.

- Dommerne må kjenne denne spilleren. Nå har vi sett Costa to tidligere kamper allerede i starten av sesongen drive med dette. Og så igjen i dag. Da må dommeren ta tak. Slikt svineri vil vi ikke ha på banen, mener Brede Hangeland, som mener Costa skulle vært utvist.

- Jeg mener igjen det er feil av dommeren, la han til.

Costa i fokus

Costa elsker å spille mot Swansea. Kraftspissen hadde scoret fem mål på de fire siste ligakampene mot waliserne før dagens kamp, og fornektet seg ikke denne gangen heller.

Hjemmelaget fikk aldri klarert ballen da Oscar dempet kula og la den tilbake til spissen som var helt umarkert. Costa lot seg ikke be to ganger, og plasserte ballen effektiv i nettmaskene bak Lukasz Fabianski. Hans tredje ligascoring for sesongen, og Premier Leagues 100. ifølge statistikkguru Misterchip.

Det var en omgang som viste Costa på godt og vondt på Liberty Stadium. Fem minutter før hvilen klippet han ned Leroy Fer og fikk sitt tredje gule kort på fire kamper.

Deretter bommet spissen på en kjempesjanse da presterte å sende ballen vannrett gjennom feltet helt alene foran mål på bakerste stolpe.

- Det er nesten utrolig at det ikke blir scoring. Han har ganske mye av målet å sikte på, men velger en pasning mot Terry i stedet. Mest sannsynlig er det nok en dårlig avslutning, sier Brede Hangeland i TV 2 -studio.

Tabbe

Chelsea har begynt å finne tilbake til gammel form under sin nye trener Antonio Conte. Benken til London-laget i dag viste også den store bredden klubben har. De to nye spillerne Marcos Alonso og David Luiz startet begge på benken.

Chelsea så ut til å ha full kontroll i starten av andre omgang, men så snudde hele kampbildet i løpet av tre minutter.

Først var det Courtois som felte Gylfi Sigurdsson i boksen da han feilberegnet en takling. Straffesparket hamret islendingen selv midt i mål.

Så skulle Gary Cahill hatt frispark i en situasjon som førte til at Leroy Fer plutselig var alene med keeper. Dommeren vinket imidlertid spillet videre, og Fer fikk med en god porsjon flaks overlistet Courtois.Hans tredje ligascoring denne sesongen.

Plutselig sto jubelen i taket blant hjemmetilhengerne. Chelsea var rystet.

Men Costa var ikke ferdigscoret for dagen. Ti minutter før slutt brassesparket han ballen i nettet på vakkert vis via en Swansea-forsvarer. Dommeren brydde seg ikke om at beinet til Costa så ut til å treffe et Swansea-hode.

Dermed er Chelsea fortsatt ubeseiret i ligaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer