SYNGER UT:  Bjørn Helge Riise (t.v.) er rasende på det ensidige fokuset på storebror John Arne.
SYNGER UT: Bjørn Helge Riise (t.v.) er rasende på det ensidige fokuset på storebror John Arne.Vis mer

Først raste lillebror Riise. Nå tordner kona: - Heksejakt

Tar John Arne i forsvar etter 0-1-tapet for Sarpsborg.

Sarpsborg - Aalesund 1-0 (1-0)

SARPSBORG (Dagbladet): Mye har vært sagt og skrevet om John Arne Riise (35) denne sesongen. Det meste koker ned til at han er Tippeligaens største navn, men at han ikke har levd opp til historien og merittene.

Før oppgjøret mot Sarpsborg torsdag kveld, sto Riise bokført med seks kamper for Aalesund. Fem hadde endt med tap, én med uavgjort. Og heller ikke denne gang skulle Aalesund lykkes med Riise på laget.

Sarpsborg vant 1-0 etter scoring av Anders Trondsen på overtid av første omgang. Dermed har Aalesund tapt seks av sju kamper med Riise på laget.

Etterpå var kaptein og lillebror Bjørn Helge Riise ikke nådig i sin kritikk av pressen. Han synes ikke noe om det ensidige fokuset på John Arne.

- Det har gått over til personhets og trakassering. Det er flaut og pinlig at mediene går etter én mann, sa han.

- Vi spillere har ingen problemer med å få kritikk. Men hver gang vi taper, legger mediene det på John Arne. Jeg har fått mange telefoner og tekstmeldinger fra folk jeg ikke kjenner. De synes det mediene driver med er pinlig.

Taus John Arne Selv ville ikke John Arne uttale seg etter tapet. På henvendelsen fra Dagbladet svarte han kort og godt:

- Er du morsom?

På sosiale medier seinere på kvelden skrev han:

NYTT TAP:  Bjørn Helge Riise (t.v.) er verken fornøyd med tabellsituasjonen eller kritikken mot John Arne.
NYTT TAP: Bjørn Helge Riise (t.v.) er verken fornøyd med tabellsituasjonen eller kritikken mot John Arne. Vis mer

- Kjære «klikkhorer» (les: journalister). Dere lurer på hvorfor jeg ikke vil prate med dere. Det forteller meg mer om dere enn jeg trodde. Bloggen oppdateres i morgen (fredag). Er bare å ønske dere lykke til.

Lillebror Riise sier:

- Det står mye i media om mobbing. Nå synes jeg det går over til å være det. Ingen andre får så mye. Mange mener at han skal tåle det. Det mener ikke jeg. Han er tross alt bare et menneske.

- Hvordan takler John Arne dette selv?

- Han er mentalt sterk og prøver å la det prelle av. Men når du får det hver gang vi taper, blir du fort redd for å gå ut på banen.

Sint kone Også Riises kone - Louise Angelica - kastet seg på sosiale medier torsdag kveld:

- Jeg er glad selv «mannen i gata» legger merke til denne ondskapsfulle heksejakten på John Arne. Nå har de dratt den altfor langt over en lengre periode, skriver hun på Facebook.

- Jeg skjønner at navnet hans selger, men ikke til enhver pris.

Krise Aalesund-spillerne entret Sarpsborg stadion med to tap i ryggsekken torsdag kveld. Som nummer tre fra bunn av tabellen er det allerede blitt snakket om krise og et potensielt nedrykk.

Og Sarpsborg er ingen lett motstander. I den forrige hjemmekampen, mot Molde, vant laget 4-0.

Aalesund-trener Trond Fredriksen er åpenbart sterk i troen på at han kan få mest ut av John Arne Riise på midtbanen. 35-åringen var blant de elleve som startet kampen, noe han ikke gjorde forrige gang.  

MATCHVINNER:  Anders Trondsen sørget for 1-0 til Sarpsborg rett før pause.
MATCHVINNER: Anders Trondsen sørget for 1-0 til Sarpsborg rett før pause. Vis mer

Første omgang var ikke veldig sjanserik. De mulighetene som kom, sto Sarpsborg for. Og på overtid skulle hjemmelaget lykkes. Et angrep som startet dypt på egen banehalvdel havnet hos Anders Trondsen. Fra 17-18 meter sendte han av gårde et skudd som gikk i mål.

- Det var en bra timet scorig. Nå kan vi gå inn i garderoben og senke skuldrene, sa Trondsen til TV 2 i pausen.

Tøff oppgave Andre omgang handlet også om Sarpsborg. Sjansene sto i kø. Aalesund var heldig som slapp fra det med bare 0-1.

Trener Trond Fredriksen har en tøff oppgave foran seg.

- Vi må bare gå på feltet og trene. Så får vi smelle til i hver kamp og snu situasjonen. Samtidig synes jeg det var et stort steg opp fra forrige kamp mot Sogndal. Når det er tøffe perioder, får du gjerne marginer imot. Kall det marginer imot eller uflaks. Jeg kaller det uflaks, sier Bjørn Helge Riise.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.