UTE: Caroline Wozniacki røk ut av Wimbledon i går. På pressekonferansen fikk hun i tillegg spørsmål om eksen. Foto: NTB Scanpix
UTE: Caroline Wozniacki røk ut av Wimbledon i går. På pressekonferansen fikk hun i tillegg spørsmål om eksen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Først røk hun ut av Wimbledon. Så ble hun servert et pinlig spørmål om eksen

Svarte med stillhet og stirring.

(Dagbladet): At journalister kan plumpe uti, og stille spørsmål som ikke er helt på sin plass, skjer både titt og ofte.

I februar fikk Therese Johaug spørsmål om hva slags undertøy hun går med under konkurranse - et spørsmål langrennsstjerna seinere tok opp på et internt landslagsmøte.

Og det spørs om ikke den danske tennisyndlingen Caroline Wozniacki ble noget provosert etter et spørsmål hun fikk på pressekonferansen i Wimbledon i går - om et tema det virker til at hun aldri kan få lov å bli ferdig med.

Spurte om eksen Den 5.-seedede dansken øynet finale etter et favorittfall i hennes halvdel av oppsettet, men kom hun til kort mot spanske Garbiñe Muguruza, som vant 6-4, 6-4.

På den obligatoriske pressekonferansen etter tapet fikk hun spørsmål om eks-kjæresten, golfstjernen Rory McIlroy - som i går pådro seg en ankelskade under fotballspilling.

- Har du noen beskjed til Rory McIlroy som pådro seg en ankelskade i dag?, ville reporteren i salen vite.

Spørsmålet ble besvart med stillhet og stirring fra tennisstjernen - og det som så ut til å kunne bli et latterutbrudd - før hun bøyde seg over og fikk øyekontakt med den som var ansvarlig for pressekonferansen.

- Vi holder oss til spørsmål som handler om tennis, var beskjeden som lød fra den presseansvarlige.

Ny kjæreste Med det spørsmålet var pressekonferansen over - til stor lettelse for mange som mente spørsmålet til tennisstjernen var svært upassende.

Rory McIlroy og Caroline Wozniacki ble forlovet nyttårsaften 2013, etter flere år som kjærester. I mai 2014 kom beskjeden om at den irske golfstjernen brøt forlovelsen etter at bryllupsinvitasjonene var sendt ut.

Bruddet skal ha gått svært inn på den danske tennisspilleren, som i ettertid har fortalt mye om tiden rundt bruddet. McIlroy skal nå date amerikanske Erica Stoll, mens Wozniacki tidligere i vår ble koblet til NFL-spilleren Ryan Kerrigan.