- Først så jeg en hund. Så kom en mann med pistol

Formel 1-stjerne greide å rømme fra seks bevæpnede menn.

SLAPP MED SKREKKEN: Jenson Button og hans følge ble forsøkt stoppet av bevæpnede menn på vei hjem fra Interlagos-banen i går kveld. Men takket være heroisk innsats fra privatsjåføren kom de seg unna. Foto:          REUTERS/Paulo Whitaker
SLAPP MED SKREKKEN: Jenson Button og hans følge ble forsøkt stoppet av bevæpnede menn på vei hjem fra Interlagos-banen i går kveld. Men takket være heroisk innsats fra privatsjåføren kom de seg unna. Foto: REUTERS/Paulo WhitakerVis mer

(Dagbladet): Jenson Button er selv en eminent sjåfør i kraft av å være blant verdens beste formel 1-kjørere.

Nå hyller han sin egen privatsjåfør, som reddet ham, faren, fysioterapeuten og manageren fra en farlig situasjon på vei hjem fra gårsdagens kvalifisering på Interlagos-banen i Brasil.

Til Daily Mail forteller Button at seks menn med maskinpistoler plutselig dukket opp da bilen de satt var på vei gjennom et slumområde i kriminelt belastede Sao Paulo.

- Vi var på vei tilbake fra banen, og beveget oss sakte bortover en travel vei. Jeg så en hund komme fram, og det var veldig søtt. Det neste jeg ser er en mann med pistol. Jeg sa «er ikke det en pistol?», og så fort jeg hadde sagt det, svingte sjåføren ut og ga full gass. Det var da vi så seks menn, og alle viftet med hver sin maskinpistol, sier han.

- Sjåføren er en legende
Ifølge Daily Mail kjører Button vanligvis på egenhånd til og fra banen når han er ute og reiser, men denne gangen skal McLaren-Mercedes-teamet ha insistert på å leie inn en profesjonell sjåfør.

Flere formel 1-team skal ha blitt overfalt på samme sted opp gjennom årene. Mannen som kjørte Button skal ha vært en brasiliansk politimann.

Den regjerende verdensmesteren kan ikke få fullrost innsatsen hans nok.

- Sjåføren min er en legende. Han spratt vekk fra kanskje fem biler. Vi kjørte over dem. Det var veldig skremmende, sier han.

Kjæresten var hjemme
Mercedes de kjørte var pansret, og historien sier ikke noe om mennene med maskinpistolene løsnet skudd eller ikke.

Button er glad ikke kjæresten var i bilen, for vanligvis er hun med på lasset når han kjører løp.

- Jeg er glad Jessica ikke var sammen med meg - hun ville vært livredd, sier han.

PS! Button ble bare nummer 11 i kvalifiseringen, og har dermed en dårlig startposisjon til løpet i dag.

GLAD IKKE KJÆRESTEN SATT I BILEN: - Hun ville blitt livredd, sier Button. Foto: EPA
GLAD IKKE KJÆRESTEN SATT I BILEN: - Hun ville blitt livredd, sier Button. Foto: EPA Vis mer